Ecumenism si autocefalie

1. “Ecumenismul” este un concept cu substrat geo/politic, iesit din laboratoarele unei religii cu pretentii milenariste de unicitate globala.

Scopul ecumenismului este de a atenua pana la stergere identitatile celorlalte religii si de a le topi si ingloba intr-o federatie globala, condusa de la un centru unic, foarte asemanator fostei variante politice a cominternismului.

Bisericile nationale vor fi prinse astfel in capcana unei biserici universale, in cadrul careia vor fi simple sectii religioase.

2. Autocefalia bisericilor ortodoxe este caracteristica fundamentala a religiei crestin ortodoxe, care o diferentiaza sub raport organizatoric si relational de caracteristica centralizata a religiei crestine catolice.

Din acest punct de vedere, autocefalia bisericii ortodoxe ucrainene va fi o stare de fapt si de jure de normalitate, de revenire la normalitate.

Cred ca este ultima sechela a comunismului de tip sovietic, care este inlaturata, vindecata.

3. Cred ca biserica ortodoxa romana ar trebui sa sustina autocefalia bisericii ortodoxe ucrainene, prin desprinderea ei de subordonarea fata de biserica ortodoxa rusa.

http://www.contributors.ro/global-europa/razboiul-hibrid-din-casa-lui-hristos/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: