Noi pretexte ale Ambasadei SUA privind controlul american al Justitiei Romaniei: Pretinsa anti-anticoruptie, nationalismul “negativ” (concurent al nationalismului “pozitiv” american?), sperietoarea “Rusia”, “inconstienta” oficialitatilor romane

David Allen Schlaefer, consilier politic al Ambasadei SUA

Infoideocratia SUA se manifesta exclusivist, sub forma pretentiei de monopol informational si ideatic, care este o alta fateta a unilateralismului american. Ea este in fapt o fuga de normalitatea competitiei libere a ideilor – care a tinut candva de abecedarul liberalismului occidental -, si o incremenire intr-un loc ideatic statut. Cei care dau tonul politicii Casei Albe au derapat spre prohibitia informatiilor si ideilor. Informatiile si ideile americane sunt din pacate degenerate in marfuri ideologice.  

De ce oare SUA resping schimbul liber de informatii si idei, atat de necesar oricarei natiuni pentru a-si improspata si imbogati acest patrimoniu specific, cu un rol primordial in avansul culturii si civilizatiei? Sa fie oare din teama de schimbare, de reforme, de atractivitatea diversitatii de pe piata viziunilor, proiectelor, modelelor social-politice? Totusi, nimeni nu poate calari la nesfarsit, fara a se opri, descaleca si hrani calul-putere sau al puterii. Altfel, riscul e sa ajungi sa calaresti un cal mort.  

In tentatia de monopol infoideocratic american, se inscriu si zicerile unui functionar de la Ambasada SUA, care se vor imperative si justificative pentru controlul american asupra justitiei Romaniei. Potrivit unor false “ingrijorari” ale acestuia, ar exista un “risc” al “incetinirii luptei anticoruptie”.

David Allen Schlaefer, consilier politic al ambasadei americane, ii pune pe unii lideri romani sub semnul unei abuzive polarizari politice. De o parte, cei care nu sunt pe placul americanilor, pe care functionarul american ii eticheteaza defaimator ca “persoane care fug de justitie”, de cealalta parte, lupta “anticoruptie”, co/ordonata, partenerial-strategic fireste, de Ambasada SUA. Sperietoarea „Rusia” este si ea agitata ca o morisca. Acelasi slujbas ne livreaza si codul sau personal de interpretare, o cotcodăceală antiruseasca: Rusia ar urmari “să vulnerabilizeze România și să slăbească legăturile ei cu restul Europei și cu Statele Unite.”

Insa simbriasul american pune bomboana pe coliva la sfarsit, cand aproape ca le spune pe fata „inconstientelor” oficialitati romane ca acestea nu s-ar ridica la nivelul lui inalt de inteligenta si intelegere: “cred că (oficialitatile romane) nu sunt conștiente de riscuri sau nu cunosc toate tacticile propagandei ruse – fără să știe, repetă și diseminează informații fără a avea idee care este originea lor și cît de dăunătoare pot fi”. Curata aroganta si insultare, coane Davide! Ia scuteste-ne cu mofturile astea!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: