“Cartite” din CSM sustrag probe, care il incrimineaza pe Johannis, din dosarul de candidatura al lui Lazar

Ministrul Justiției Toader a cerut revocarea din funcție a procurorului general Lazăr

Jocul CSM de-a v-ati ascunselea cu ministrul Justitiei se apropie de sfarsit. Din dosarul de candidatura al lui Augustin Lazar la functia de procuror general al Romaniei a disparut o rezolutie de clasare care il privea pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Rezolutia de clasare in cauza era un fel de mita sau de serviciu contra serviciu: Lazar il “albea” pe Iohannis si Iohannis il numea in functie pe candidatul Lazar.

Cu alte cuvinte, amandoi erau si sunt penali. Aceasta ilegalitate compromitatoare a fost descoperita de ministrul Toader in procesul de evaluare profesionala a lui Lazar. Ea constituie una din piesele de baza ale Raportului prin care Toader cere revocarea lui Lazar. Dar, stupoare!, proba in cauza din dosarul de candidatura a lui Lazar, de pe care acesta a cerut o copie de la CSM, a disparut. CSM i-a comunicat lui Lazar ca in dosarul cu pricina pe care il detine nu se afla niciun document referitor la „o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie”. Deocamdata, nu stim cine a semnat comunicarea CSM.

Dar, in virtutea regulilor de fier ale birocratiei, dosarul in cauza nu a fost facut in exemplar unic, ci in trei exemplare, cate unul pentru fiecare din cele trei parti implicate in traseul de propunere, avizare, numire, respectiv Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Presedintia Republicii. Cu certitudine, dosarul de la Ministerul Justitiei contine proba cheie incriminatoare. Cea de la CSM pare sa fi fost sustrasa de o “cartita” a presedintelui Iohannis sau a procurorului general Lazar. Oricum, “cartita” din CSM si stapanul ei, probabil Lazar, sunt abuzatori in serviciu buni de destituit, daca nu penali buni de legat. Mai soft, si cu atat mai inselatoare, cred ca va fi reactia lui Iohannis, care spera la al doilea mandat. Ma astept ca Iohannis sa faca pe “corectul” si sa dispuna verificarea dosarului de la Cotroceni, in care sa “gaseasca” proba si sa o faca publica, decontarea “neregulilor” administrative urmand sa se faca in sarcina unui slujbas de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: