Obsesia Obama pentru leadership extern, mostenita de Trump: Presedintele SUA si-a garnisit mesajul pentru presedintele ales al Braziliei cu  cogratularea de “lideri regionali ai celor doua Americi”

Donald Trump Foto: Flikr

Este binecunoscuta obsesia aroganta pe care a dezvoltat-o ex-presedintele afroamerican Barack Obama pentru “leadershipul mondial” al SUA. Potrivit acestui minoritar etnic, care a ajuns intr-un mod cel putin controversat la Casa Alba, si echipei sale de “mondialisti”, un termen alternativ probabil la fel de adecvat la cel de “internationalisti”, “SUA trebuie sa mearga in frunte si ceilalti dupa ea.”

O astfel de viziune dictatoriala unipolara, in contradictie flagranta cu democratia multipolaritatii, care a fost refulata de subconstientul unui ins caruia statutul de sef de trib i s-ar fi potrivit mai bine decat viziunea onirica de imparat al lumii, a fost perceputa de catre opinia publica internationala ca o amenintare pentru libertatea Lumii. Cine s-ar fi asteptat insa ca Trump sa mosteneasca aceasta obsesie?

Cu prilejul castigarii alegerilor prezidentiale din Brazilia de catre candidatul extremei drepte, Jair Bolsonaro, in varsta de 63 de ani, fost capitan de armata, preşedintele SUA, Donald Trump, l-a sunat pe acesta duminică seară pentru a-l felicita pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale braziliene. “Cei doi bărbaţi şi-au exprimat angajamentul puternic să colaboreze pentru a ameliora viaţa locuitorilor din SUA şi Brazilia şi, în calitate de lideri regionali, ai celor două Americi”, a declarat Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe. Desi suna exclusivist si insultator sa te suprapui ca lider geo/politic altor tari, unei regiuni, unui continent sau lumii globale, SUA sunt singura tara care dezvolta un respingator si decredibilizant discurs de suprematie geopolitica, care implica vasali si colonii. Sa fie, oare, incurabila boala asta de a pretinde mereu sa-i conduci pe altii, de a avea intotdeauna supusi si sclavi? Dunin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: