Ba da, Excelenţă!

Ambasadorul Andrew Noble: Marea Britanie are o amprentă creativă unică în lume

Am citit aprobativ, pana la un punct, ce a declarat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Andrew Noble, la un eveniment care a avut loc joi si a privit intrarea modelului Mini în portofoliul Auto Cobălcescu. Noble a spus ca Marea Britanie are “o amprentă creativă unică în lume”, iar acest lucru nu se va schimba după Brexit.

Atunci insa cand s-a referit la creatorul modelului auto Mini, ambasadorul britanic a facut o afirmatie prin care cred ca etnicitatea greaca a creatorului a fost inglobata gratuit in Imperiu. Practic, Noble a pus etnicitatea greaca a imigrantului creativ in umbra cetateniei britanice, o minimalizare a faptului ca “unicitatea” creativitatii Marii Britanii este de fapt o unicitate a creativitatii etnicilor imigranti din Imperiul Britanic.

“Celebrăm aici un simbol britanic născut datorită unui grec. Nu ne pasă unde s-a născut cineva sau unde s-au născut părinţii săi, dacă aceşti oameni vin, trăiesc şi lucrează în comunitatea noastră (…), asta nu se va schimba”, a sustinut Noble. Ba ne pasa, Excelenta! Banii pot cumpara etnicitatea si creativitatea sa, dar nu le pot substitui sau schimba!

Tarile de unde au venit democratia greaca, dreptul roman sau napoleonian, tehnologia germana ori reformismul radical si propulsor rus sunt dovezi ale inteligentei creative ale etnicitatilor respective, greaca, franceza, germana, rusa ori britanica, daca in ultimul caz creativitatea este etnic britanica. Ori, altfel spus, sunt probe ale inteligentei creative europene.

Dupa Brexit, va fi foarte important din ce surse imigrante isi va trage Regatul Unit creativitatea. Diferentele de potential inovativ si civilizational intre etnicii migranti din Regat sunt si vor fi foarte mari. Din cate am vazut din sursele terorismului, exista si surse foarte concrete si „productive” ale primitivismului. Oricat de mult ar incerca unii politicieni britanici sa se ascunda dupa teoriile sterpe ale „corectitudinii politice” sau „rasismului”, primitivismul loveste adesea fara sa aleaga. Uneori, la fel de inevitabil ca un bumerang. 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: