Lectie dura data Londrei despre statul de drept si independenta justitiei: Unde-i lege nu-i tocmeala. Un spion britanic, inchisoare pe viata in Emirate

Un cetăţean britanic a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj în Emiratele Arabe Unite

Dublul standard cu care umbla britanicii in relatiile internationale are si un scop ascuns: de a nu respecta nicio regula, nicio lege. Este logica ilicitului, a gangsterismului. El a iesit la iveala, in toata uratenia lui, in episodul spionului britanic, care a fost condamnat la inchisoare pe viata in Emiratele Arabe Unite (EAU), pentru spionaj in favoarea Marii Britanii.

Matthew Hedges a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal federal din Abu Dhabi, după ce fusese acuzat de spionaj luna trecută. Hedges (31 de ani), doctorand la Universitatea Durham (Anglia), a fost arestat pe aeroportul din Dubai la 5 mai, după o vizită de cercetare de două săptămâni în EAU privind politica externă şi de securitate a ţării. De atunci, el se află încarcerat în EAU.

Opinia publica internationala a luat act cu indignare de aroganta imperial-coloniala si masinatiunile ministrului britanic de externe Jeremy Hunt la adresa statului de drept si a independentei justitiei din Emiratele Arabe Unite. Hunt a recurs la o gama larga de mijloace de presiune si santaj pentru a obtine impunitatea infractorului Hedges. El s-a facut de ras prin apelul la conditionarea, personalizarea si traficarea justitiei. “Acest verdict nu este ceea ce ne-am fi aşteptat de la un prieten şi un partener de încredere al Regatului Unit (conditionarea “parteneriatului” si „prieteniei” de acceptarea unor acte penale britanice, sic!) şi contravine asigurărilor primite” (tentativa de personalizare a impunitatii, de exonerare cu dedicatie de pedeapsa penala!), a declarat Hunt. Ministrul britanic a mai spus că a discutat cazul Hedges cu prinţul moştenitor al Abu Dhabi, Mohammed ben Zayed (trafic de influenta la nivel inalt, sic!, care intr-un stat de drept nu poate decat sa esueze, dar si sa-l pateze pe traficant). Abu Dhabi a dat o lectie drastica Londrei in materie de stat de drept si independenta justitiei: Unde-i lege, nu-i tocmeala!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: