O identificare de mental colectiv: „Numele meu de botez este Romania. Numele meu de familie este Europa.”

”Europa este viaţa noastră, apărarea noastră. Trebuie să concurăm la nivel mondial. A fi european nu este contrar cu a fi român. Eu sunt european pentru că sunt italian (…) Graţie Uniunii Europene trăim în pace, graţie Uniunii Europene în ţara dumneavoastră acum este democraţie după mulţi ani de comunism”, a declarat Antonio Tajani, Presedintele Parlamentului European.

Nota mea (FP): Marturisesc ca arareori am intalnit o conceptualizare politica atat de adevarata si de stralucita despre prezentul si viitorul comun european, cu care sa consonez atat de profund. Integrat in aceasta viziune identitara, nu pot sa spun, alaturi si impreuna cu toti fratii mei de neam si credinta, decat: „Numele meu de botez este Romania. Numele meu de familie este Europa.”

Nu este un nume personal, ci unul colectiv. Daca as fi fost poet sau muzician, acestor patronimice de mental colectiv le-as fi compus un poem sau un lied. Cam in stilul productiei pop americane “We Are The World”. I-as fi pus un titlu simplu si extrem de adevarat: “Ma Cheama Romania Europa”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: