Certificat de viata: Fiecare om e mai mare cu 9 luni

Conceptia noastra privind inceputurile vietii si ale masurarii acesteia este gresita. Viata nu incepe o data cu nasterea, cu expulzarea extrauterina a fatului. Viata incepe intrauterin, din momentul fecundarii ovulului, al aparitiei primei celule a embrionului uman, prin unirea celor doi gameti, masculin si feminin.

De aceea mai corect ar fi ca la numarul de ani prin care se masoara varsta omului incepand din momentul nasterii sale sa se adauge si numarul de luni de viata intrauterina, ale micii si vulnerabilei fiinte umane in devenire, din trupul mamei, de functiile careia se foloseste pana cand cele proprii vor deveni apte pentru o functionare independenta.

Potrivit acestui adevar biologic si medical, bebelusul are in momentul nasterii varsta de 9 luni (sau corespunzator, in cazurile prematurilor). Daca aceasta realitate ar capata si o consfintire juridica generala (in particular, avortul este interzis, inca, de unele religii), rezultatul ar fi o responsabilizare extraordinara a femeilor, in respingerea avortului.

Problema reala nu e dreptul femeii de a face ce „vrea” cu corpul ei, ci dreptul la viata al fiintei nenascute, pe care o poarta in pantece. Femeia da viata copilului, nu il ucide in timpul vietii intrauerine, prin crima numita avort. In loc de certificat de nastere, ar trebui eliberat certificatul de viata.

Potrivit certificatului de viata, fiecare/fiecarui om isi va adauga/i se va adauga la varsta post natala pe cea prenatala. Exemple: 1 an + 9 luni, 50 de ani + 9 luni, 100 de ani + 9 luni…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: