Cati regi are poporul daco-roman?

Dragul meu Ion A., nu cred ca ati uitat de hotarele istorice ale stramosilor nostri. Aveti poate dificultati in a face conexiunea  dintre trunchiul si coroana actuale ale poporului nostru cu radacinile sale etnice, multimilenare. Se mai intampla si altora, sub influenta propagandei care vrea sa ne uitam originile.

Faptul ca numele de Romania si de romani, iesite de la curtile occidentale ale vremurilor sau din laboratorele geopolitice imperiale, cum le spunem azi, le-au inlocuit pe cele de Dacia si daci, nu au putut sa stearga continuitatea istorica si unitatea de simtire a unui popor unic, din cele trei mari provincii istorice, intinse intre Tisa si Nistru.

Noi credem ca primul nostru rege ar fi fost Carol I. Nu, aceasta este o eroare intretinuta geo/politic. Am avut mult mai multi regi: Decebal, Mihai I (supranumit Viteazul), Alexandru (Ioan Cuza) etc. Nu stiu daca ne vom relua numele istorice de Dacia si de daci. Ramane o problema de dezbatere istorica si populara. Alte neamuri au facut-o (nu insist, exemplele istorice sunt arhicunoscute).

Dar, cel putin in numele memoriei (daca nu si in cel al stimei de sine a poporului nostru), ar trebui sa onoram numele tuturor regilor nostri istorici, incepand cu cei atestati in primele izvoare istorice cunoscute. Sa avem o Carte a regilor, o Casa a Regilor, un Muzeu al Regilor.

Numele regilor poporului daco-roman ar trebui date unor institutii, bulevarde, piete, promotii de absolventi, ordine, medalii, diplome etc. Dar numele lor sa fie insotite de rangul suprem, de Rex, pe care l-au avut: Regele Decebal, Regele Mihai Viteazul, Regele Alexandru Ioan Cuza etc. Asa cum, pline de grija, gandurile ne zboara spre viitorime, sa le dam libertatea sa se intoarca, cu recunostinta si cinstire, si spre stramosi, incepand cu primii inaintasi, cu primii ctitori ai neamului acestui pamant. Amin! Dunin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: