SUA: Un linşaj mutant: Crimele împotriva albilor

SUA: Senatul a adoptat în unanimitate un proiect de lege împotriva linşajului

Dezamagire si iritare in randurile marii majoritati a populatiei americane in legatura cu legea impotriva linsajului, adoptata miercuri de Senatul SUA.

Legea este exclusivista, ofera garantii juridice doar negrilor, in timp ce albii sunt ucisi sistematic, prin crime in serie si in masa. Crimele impotriva albilor au luat amploare incepand cu cele doua mandate (2oo9-2017) ale primului presedinte afroamerican, Barack Obama, de care autorii lor par sa se fi simtit incurajati.

Crimele rasiste anti-albi continua cu o regularitate aproape curenta, devenita obisnuinta, si in timpul presedintelui actual, Donald Trump. Reactiile administratiei sale sunt insa pur formale, cu risipa de cuvinte incandescente de condamnare, dar fara masuri efective, de fond, privind preventia, descurajarea si controlul armelor.

Exista oare o continuitate rasista si o coordonare secreta a ultimilor doi presedinti americani, reprezentanti ai celor doua minoritati dominante din SUA, evreiesti si africane, indreptata impotriva populatiei majoritare, europene si asiatice, de nu li se ofera si acestora aceleasi garantii juridice ca cele din proiectul de lege anti-linsaj?

In cazul unui raspuns afirmativ, suntem martorii unei noi scalvii in SUA si a unui linsaj mutant, care se aplica albilor. Alte cateva observatii pot contribui la configurarea unui raspuns adecvat. Cantitatea de arme aflate in mainile civililor se multiplica, apartinand in marea majoritate celor doua minoritati dominante, evreii si negrii.

Majoritatea populatiei munceste din greu, neavand bani, legaturi interlope sau alte interese ca sa-si cumpere arme. Armele sant pe cale sa patrunda oficial si in scoli, la cererea administratiei, ceea ce va insemna ca tot mai multe arme americane vor fi indreptate impotriva americanilor.  

Desi crimele impotriva albilor, care sunt executii sumare la fel ca impotriva negrilor din timpul sclaviei si post sclaviei mai apropiate sau mai indepartate, au carcterul unui terorism rasist, oficialii americani dau de fiecare dat “asigurari” ca nu e vorba de terorism, ci de “violenta civila”.

Hispanicii au in mare parte aceeasi  soarta, ei asigurand si grosul detinutilor din inchisorile americane, de pana la 90%, potrivit unor statistici. Cu toate acestea, legea impotriva linsajului, initiata de trei senatori de culoare, doi democraţi şi un republican, ii exclude pe albi si pe hispanici de la o protectie juridica similara, prin care executiile sumare din randurile acestora sa fie declarate infractiuni federale.

Mai mult, ideologia din spatele acestei legi, care se refera la crimele rasiste din istoria din urma cu cel putin 100 de ani, ignorandu-le pe cele curente impotriva albilor, ii culpabilizeaza pe acestia din urma, asigurand negrilor o protectie juridica privilegiata. Aceasta discriminare juridica pozitiva, pe criterii rasiste, este echivalenta cu germinarea unor mutanti ai crimelor prin linsaj impotriva albilor. O lege simetrica impotriva executiilor sumare ale albilor este necesara.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: