Ultimul ceas: Acesti motionarzi antieuropeni!

Joi va fi votata motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila

Desi moţiunea de cenzură (PNL-USR-PMP) impotriva Guvernului Dăncilă (PSD-ALDE) nu va trece, potrivit aritmeticii voturilor, simbolistica ei antieuropeana va ramane. Din nefericire, acest antieuropenism al opozitiei de dreapta se ascunde inapoia unei masti pe care guvernarea de stanga nu a reusit sa i-o dea jos. Probabil ca nici nu il percepe.

Nu e vorba de a nega democratia motiunii de cenzura, care este incontestabila, ci de momentul ales, total inoportun, cu putine zile inaintea preluarii de catre Romania a presedintiei rotative a Consiliului European. Cand, in caz de demitere a Guvernului Dancila, nu se mai poate face nimic pentru pregatirea unei eu-ro-alternative viabile.

Motiunea ar fi fost perfect motivata, din perspectiva non-perturbarii instalarii si functionarii presedintiei romane a institutiei europene, daca ar fi fost cu cateva luni inainte. Ar fi fost o marja de siguranta suficienta, in care eforturile institutionale de succesiune la Bruxelles si, eventual, la Palatul Victoria, nu ar fi fost puse in pericol.

Dar, sa vezi si sa nu crezi! Maniacii parvenirii la puterea guvernamentala cu orice pret, fara un proiect fezabil de program de guvernare si fara un proiect credibil de premier si de guvern, au ales sa depuna motiune in ultima clipa, aruncand pe apa sambetei toate eforturile pregatitoare de preluare in bune conditiuni a mandatului rotational la UE.

Nu trebuie uitata sau minimalizata expertiza premierului Dancila, care a fost europarlamentar, privind cunoasterea din interior a intregii arhitecturi institutionale a UE, cat si relatiile acesteia cu activul de experti comunitari si de europarlamentari de la Bruxelles. Prin motiunea de cenzura in aceste ultime clipe premergatoare mandatului de la Bruxelles, cupla maniacala PNL-Iohannis submineaza inconstient instalarea si functionarea in bune conditiuni a presedintiei Romaniei la conducerea Consiliului European. Acesta este antieuropenism. Motionarzii de ultim ceas sunt antieuropeni.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: