Cuibul lebedelor negre e in gaura neagra

Coperta revistei The Economist: “The World in 2019”

Coperta revistei The Economist pentru 2019 este neagra: “The World in 2019”. Nu e nicio alta imagine sau simbol prevestitor pentru ce va urma sa se intample in lume, asa cum de obicei apare pe coperta acestei reviste celebre a familiei Rothschild (de pilda, pe coperta 2017 au aparut Vestele Galbene).

Culoarea neagra a intregii coperti pentru 2019 este, potrivit celor specializati in decodificarile simbolurilor rothschildiene, un simbol al crizei, care se va intinde pe intregul an care urmeaza.

Chiar daca papusarii (modelatorii evolutiei si evenimentelor mondiale) uneori s-au mai inselat, cel putin partial, cred ca trebuie luati in seama, de aceasta data, in sensul ca fiind controlori ai jocului global, ei simt foarte clar cand acesta le scapa din mana sau cand aria lor de control e pe cale sa se restranga drastic, mai mult sau mai putin.

Exista la ora actuala o imensa gaura neagra in economia mondiala, care de nimeni si cu nimic nu mai poate fi astupata. Ei bine, de acolo se ridica lebedele negre, in acea gaura neagra isi au cuibul. Nimeni nu mai poate trai pe datorie, pe spatele altora. Fiecare va trebui sa aiba standardul de viata pe care il merita, sa consume atat cat produce, pe spezele proprii, nu ale altora.

Cred ca respectiva gaura neagra va imploda, fara efecte comparabile in afara acesteia. Globalizarea isi va face datoria, aceasta fiind ca natura, care are oroare de vid. Analiza autorului este una extrem de sensibila. E ca un seismograf care inregistreaza primele unde tectonice, care se propaga dinspre epicentru. Care va fi gradul seismului ramane sa vedem.     

https://and-ekb.livejournal.com/16358043.html (preluare saccsiv blog). Coperta The Times din 2017: Revolte ale oamenilor imbracati in galben

http://www.contributors.ro/editorial/a%c8%99teptand-lebada-neagra-cum-va-arata-lumea-in-2019/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: