Obicei innegurat: Botezul cu sange poate ucide

Un băiat de doi ani a murit după ce a pierdut foarte mult sânge în urma unei circumcizii care a fost practicată într-un centru pentru migranți din Italia, scrie BBC. Fratele geamăn al baiatului, care a suferit aceeași procedură în suburbia vestică a Romei Monterondo, a fost internat. Un bărbat de 66 de a fost pus sub acuzare pentru crimă, potrivit presei italiene.

În Italia sunt practicate anual circa 5.000 de circumcizii, peste o treime ilegal, potrivit ONG-ului Amsi. Cei doi băieți s-au născut în Italia în 2017, mama lor fiind o femeie din Nigeria care mai are 5 copii în țara natală. Presa locală scrie că mama a cerut circumcizia pentru a respecta tradițiile islamice, în ciuda faptului că ea este catolică.

Potrivit agenției de presă Ansa, bărbatul arestat este un cetățean american de origine libiană. În prezent, circumciziile nu se pot practica în spitalele publice din Italia. O astfel de procedură costă la o clinică privată între 2.000 de euro și 4.000 de euro. Din cauza acestor prețuri, spune ONG-ul citat, circumciziile sunt practicate de oameni necalificați pentru sume cuprinse între 20 și 50 de euro.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-22884172-italia-baiat-doi-ani-murit-intr-centru-migranti-dupa-fost-circumcis.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: