Democratia occidentala a comunicarii, mit politic destramat: Facebook a reprimat libertatea de opinie si exprimare prin ştergerea a zeci de pagini, grupuri şi conturi din România şi Marea Britanie

Foto: Dado Ruvic/Reuters

Nimeni nu ar fi crezut, in momentul lansarii sale, ca Facebook va esua intr-o reprobabila represiune politica a comunicarii. Critici si acuzatii ca ar fi o platforma globala de comunicare a unilateralismului, unicul “indragostit” de “leadershipul mondial”, au existat. Mai ales cand devenise de notorietate ca printre utilizarile politice active se aflau mesaje de propaganda terorista (Daesh propaganda).

Acum, exista si fapte concludente de represiune politica a comunicarii. Facebook a anunţat, joi, că a eliminat din reţeaua sa de socializare şi de pe Instagram pagini, grupuri şi conturi create în Marea Britanie şi in România, despre care a afirmat, ca motivatie,  că desfăşoară acţiuni politice de influenţare. Oare de cand pentru papusarii de la Facebook cuvintele nu mai au  dreptul la libertate, sa aprobe sau dezaprobe politici si fapte politice?! De cand comunicarea nu mai este un drept al omului?

Unde sunt marile valori apusene ale comunicarii, care au exercitat o influenta hotaratoare printre rasariteni, pana in 1989, cand au fost rasturnate regimurile totalitare comuniste? De ce le este frica cenzorilor politici de la Facebook? Cenzura politica este o functie a politicii regimurilor nedemocratice. Exista in Orient evolutii pozitive despre care se vrea sa nu se afle? Sau in Occident, stari necorespunzatoare, care se vor ascunse si inghetate, pentru a nu face obiectul revendicarilor si reformelor?     

Facebook intretine o armata de supraveghetori si scotocitori printre continuturile online de pe platformele sale. Basca de spionatori. Scopul lor e de a lustrui unilateralism-globalismul si a face sa ajunga la el mesajele de interes, dar si sa le elimine pe cele critice sau denuntatoare, care nu-i cad bine la “stomac”. Pentru a ne da seama de amploarea globala a acestei activitati de partizanat comunicational, sa facem doar o mica evaluare. Sa incercam sa ne facem o idee numai despre cati oameni a fost nevoie pentru puricatul miilor sau zecilor de mii de mesaje de pe conturile desfiintate. Si pentru ce? Pentru o concluzie politica, foarte probabil prestabilita, potrivit careia “nu s-a descoperit vreo legătură între respectivele conţinuturi online din Marea Britanie şi cele din România, dar că cele din urmă susţin poziţii partizane în favoarea PSD.” Mai sa fie! Deci asta-i „frigea”, PSD-ul, care e pro-national si anti-globalist.

Cine sunt cei de la Facebook care reprima libertatea de opinie si exprimare si pe cine sau ce slujesc ne dam seama din identitatile fondatorului platformei Mark Zuckerberg si responsabilului pentru politica de securitate cibernetică Nathaniel Gleicher, care a si semnat articolul de motivare a stergerilor respective, din care aflam totodata ca social media ar fi un “risc de securitate”. O democratie de rasul curcilor! Privind blocarea conţinuturile britanice, Facebook a motivat că autorii sunt pro-extrema- dreapta sau anti-extrema-dreapta. Ei “postau frecvent despre ştiri locale şi politice, inclusiv pe subiecte precum imigraţia, libertatea de exprimare, rasismul, chestiunile LGBT, politica extremei-drepte, problemele dintre India şi Pakistan şi credinţele religioase, printre care Islamul şi Creştinismul”. Ne lamurim astfel ca Facebook este organ de propaganda al unilateralism-globalismului si ideologiei sale, „corectitudinea politica”.

https://www.agerpres.ro/romania-in-lume/2019/03/07/facebook-anunta-ca-a-sters-zeci-de-pagini-grupuri-si-conturi-din-romania-si-marea-britanie–270906

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: