Trotkisti sau trumpisti? Anarhistii miscarii “Vestele Galbene” si inspiratorii lor nu iubesc Franta: Doar armele de foc au facut diferenta intre terorism si violentele paramilitare de pe Champs Elysee

Presedintele francez Emmanuel Macron a organizat, luni, o dezbatere-maraton cu 64 de intelectuali cu privire la viitorul Frantei, in contextul violentelor si distrugerilor ca de razboi de pe Champs Elysee, provocate in timpul editiei de sambata a protestelor paramilitare ale “Vestelor Galbene”.

Franţa: Dezbatere-maraton între Macron şi intelectuali francezi, în completarea „marii dezbateri naţionale”

Răspunzându-i scriitorului Pascal Bruckner, care a pledat pentru reinstalarea ordinii publice, Emmanuel Macron a atribuit violenţele in cauza unor „vandali, nu manifestanţi”.

El a mai vorbit, în faţa unor personalităţi ca psihologul Boris Cyrulnik, economistul Daniel Cohen sau sociologul Luc Boltanski, despre adâncirea inegalităţilor, reforma legii din 1905 privind separarea Bisericii şi a statului si despre tranziţia ecologică.

Unii intelectuali de stânga nu au dat curs invitatiei la discutii care le-a fost adresata de catre Macron. Alti critici sunt incapabili sau rauvoitori in a descifra esenta anarhista a miscarii “Vestelor Galbene”. Trotkism? Nu este exclus. Doar armele de foc, nu si incendierile, fac diferenta dintre terorism si violentele si distrugerile provocate de catre “Vestele Galbene”.

Inspirationism trumpist? Din nou, foarte probabil, avand in vedere criticile la adresa Acordului climatic de la Paris, facute de catre Donald Trump, in marja asalturilor din weekend-ul trecut al “Vestelor Galbene”, si insinuarile ca aceste presiuni ar putea inceta daca problema climatica, deosebit de incriminatoare pentru SUA, va fi escamotata.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: