Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti: Migranti, pirati ai navei care i-a salvat de la inec!

Forte speciale malteze au restabilit controlul echipajului asupra navei Elhiblu 1, care fusese deturnata de migrantii pe care ii salvase de la inec

Petrolierul de realimentare Elhiblu 1, deturnat de migranţii pe care îi salvase şi care nu au vrut să fie întorşi în Libia, a ajuns joi în Malta după ce un comando al marinei militare malteze a preluat controlul asupra navei în cursul nopţii.

Nava salvase marţi din largul Libiei 108 migranţi din două bărci aflate în dificultate şi semnalate de un avion militar european. În timp ce se îndrepta miercuri spre Tripoli pentru a-i debarca, petrolierul a virat brusc spre nord, sub amenintarea migrantilor, care au preluat controlul.

Alerta a fost dată de ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a susţinut că ‘nu este vorba de naufragiaţi, ci de piraţi’, şi a atras atenţia că nava nu este autorizată să intre în apele teritoriale ale Italiei. Petrolierul s-a îndreptat însă spre Malta, unde, la 30 de mile de coastă, a reuşit să intre în contact cu căpitanul.

‘Căpitanul a repetat de mai multe ori că nu mai avea controlul navei şi că el şi echipajul au fost forţaţi şi ameninţaţi de un număr de migranţi să se îndrepte spre Malta’, a indicat marina într-un comunicat. Un vas de patrulare a împiedicat petrolierul să intre în apele teritoriale malteze, iar un comando al forţelor speciale, sprijinit de mai multe nave ale marinei şi de un elicopter, a fost trimis la bord ‘pentru a-i reda căpitanului controlul asupra navei’.

Petrolierul, escortat de marina malteză, a ajuns în jurul orei 08.30 (07.30 GMT) în portul La Valetta, unde echipajul şi migranţii urmau să fie preluaţi de poliţie pentru a se stabili derularea faptelor şi responsabilităţile.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/03/28/petrolierul-deturnat-de-migranti-a-ajuns-in-malta–282348

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: