Hărţuirea globalistă: Cu teritorii mexicane în „borta fiarei”, Trump acuză Mexicul că s-ar fi îmbogăţit pe seama SUA şi-l ameninţă cu închiderea frontierei

Preşedintele american Donald Trump ameninţă că va închide frontiera cu Mexicul, săptămâna viitoare/ Foto: preluare Agerpres

O data cu venirea lui Donald Trump la Casa Alba, dreptul international a inceput sa fie confruntat cu expansiunea fara precedent a unui tip relativ nou si soft de agresiune, sub infatisarea de hartuire globalista a Lumii. Ea se adauga infractiunii hard a gangsterismului globalist. Obiectul hartuirii globaliste a Lumii de catre SUA il reprezinta obtinerea de catre acestea de avantaje internationale unilaterale. Spre deosebire de violenta armata a gangsterismului globalist, prin razboaie, cu care SUA obtin cu forta ceea ce vor, hartuirea globalista incearca sa obtina favoruri economice prin amenintari si presiuni asupra unor state-tinta, prin care sa le faca sa accepte de buna voie ca Statele Unite sa obtina avantaje unilaterale pe seama lor. 

Preşedintele american Donald Trump a pus in scena, vineri, un nou act de hartuire globalista, indreptat impotriva vecinului din sud. El a ameninţat că săptămâna viitoare va închide complet sau pe sectoare mari frontiera cu Mexicul, dacă acesta nu opreşte imediat orice imigraţie ilegală înspre SUA. Trump a mai lansat astfel de amenintari, cele mai recente fiind in seria de tweet-uri care a urmat după ce au apărut unele ştiri alarmiste despre o creştere bruscă a numărului de migranţi la El Paso, în statul Texas, unde ar fi existat riscul ca forţele de protecţie a frontierei să fie suprasolicitate. Insa de aceasta data, Trump si-a pus amenintarile la adresa Mexicului in format economic, care ar putea sa fie substratul hartuirii globaliste a vecinului sudic.

Trump a perorat ca Mexic ar câştiga “peste 100 de miliarde de dolari pe an de pe urma SUA”, ca ar fi făcut “avere pe seama SUA”. El si-a insotit peroratia cu amenintarea ca va inchide frontiera dacă Mexic “nu opreşte” imigraţia ilegală spre SUA. Mexicanii ar putea face acest lucru “usor”, dar ei iau doar  “banii” americanilor si “discuta”, potrivit lui Trump. Obsesia globalista privind bogatia altora si despre cum aceasta poate fi insusita necinstit, la scara intregii Lumi, este exclusiv bubulica.

Este cat se poate de limpede ca afaceristul miliardar de la Casa Alba si-a pus din nou ochii lacomi pe Mexic si pe banii munciti ai poporului mexican, cu gandul cum sa faca sa mai aduca o parte din ei, daca s-ar putea cat mai mare, in visteria SUA. Noua hartuire globalista a Mexicului de catre SUA este de un tupeu gangsteresc insatiabil. In burta SUA se afla teritorii istorice mexicane, precum Texas, anexat in 1845, si Alta California și Santa Fé de Nuevo México, acaparate in urma capitularii Mexicului, prin Tratatul de la Guadalupe Hidalgo, dupa razboiul americano-mexican din 1846-1848.

Tot ca rezultat al hartuirii globaliste, pentru avantaje unilaterale americane, au fost si denuntarea unilaterala de catre Trump a Tratatului NAFTA (1994) cu Mexic si Canada, si semnarea Tratatului UMSCA (2018). Este revelatorie in acest sens declaratia lui Trump despre UMSCA, pe care l-a descris drept “mult mai bun decât NAFTA”, pe care îl consideră “dezastruos” pentru economia SUA. PS/NB: In acest context tematic, a se vedea, pentru analiza si comparatie, hartuirile globaliste cele mai fierbinti ale momentului, care ii au ca tinte pe palestinieni – pentru Ierusalim, teritorii si statalitate, pe sirieni – pentru Inaltimile Golan si pe venezueleni – pentru petrol si control geopolitic (deep state). 

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/03/29/presedintele-trump-ameninta-ca-va-inchide-frontiera-sua-cu-mexicul-saptamana-viitoare–283516

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: