Reiwa: Armonia e in Ordine

Reiwa, noua era japoneza/ Foto: Captura YouTube

Japonia a anunțat, luni, 1 aprilie, că Reiwa va fi numele noii ere imperiale, denumită și „gengo”,  care va începe pe 1 mai, când prințul Naruhito îl va înlocui pe tatăl său, imparatul Akihito, care va abdica pe 30 aprilie, dupa 31 de ani ai erei Heisei.

Cele doua caractere, “rei” si “wa”, care compun Reiwa, înseamnă „ordine” sau „comandă” si „pace” sau „armonie”. Nikkei Asian Review spune că „rei” se poate traduce, pe lângă „comandă”, ca „de bun augur”, iar „wa”, ca „pace” sau „armonie”.

In opinia mea, alegerea Reiwa ca patronimic de auspiciu pentru noua era imperiala japoneza exprima o intelepciune aparte, ezoterica daca vrem.

Prin Reiwa iese la suprafata o filosofie activa si productiva a esentei mentalului colectiv japonez, care explica miracolul renasterii Japoniei din cenusa celui de-al doilea razboi mondial.

Reiwa deschide intelegerea subtila a faptului ca Ordinea si Armonia pot foarte bine nu numai sa stea alaturi si sa mearga impreuna, dar si ca Armonia este in Ordine.  

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23061927-reprezinta-numele-noii-ere-imperiale-japoniei-reiwa-origini-semnificatie-selectie.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: