Arderea catedralei Notre-Dame din Paris: Spiritul e ignifug. El poate construi n catedrale

Celebra catedrală Notre-Dame din Paris, cuprinsă de flăcări

Incendiul de luni seara de la celebra Catedrala Notre-Dame din Paris a starnit o vie emotie in Franta. El ar fi pornit din spatele constructiei, de la acoperis. E probabil un incident din timpul renovarii, spun oficialii. Incidenta crescuta, in multe alte parti, a acestui tip de evenimente ar putea insemna ca punctul lor de pornire este o vulnerabilitate, o cale sau si una si alta.

In orice caz, trebuie sa ne imbarbatam cu faptul ca sacrul e imaterial. Sacrul e spirit. Sediul spiritului e in suflet, care creeaza legaturi invincibile intre oameni ai credintei. Simbolurile credintei sunt in inima si in minte. Rugaciunile si unirile in cuget pot avea loc in orice punct al spatiului si in orice moment al timpului. Credinta si unirea prin credinta sunt dincolo de ziduri.  

Spiritul Frantei este indestructibil. El va putea construi n catedrale. Gandurile la Franta si la Catedrala Notre-Dame ne fac pe toti francezi. Solidaritatea cu Franta e o catedrala spirituala universala nepieritoare. Emotiile privind arderea sau ruinarea unui simbol material, perisabil trebuie stapanite, vindecate. Simbolurile spirituale sunt vesnice. Ele sunt cele care fac ca natiunea sa dainuiasca. Franta e de-a pururi puternica si victorioasa. Vive la France!    

Incendiu la Notre-Dame: Incendiul a fost stins în totalitate (pompieri)

PS/NB: Incendiul care s-a declanşat luni după-amiază târziu şi a devastat o parte din catedrala Notre-Dame din Paris este „stins” în totalitate, a anunţat, marţi, cu puţin înainte de ora 10:00 (08:00 GMT), purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri. In mass-media, au fost facute publice primele donatii pentru reconstructie.

PPS/NB: Nu sunt sub nicio forma de acord cu ce a spus un inalt cleric: „Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează”. Cei slabi (si rolul bisericii e sa intareasca) o pot lua ca deznadejduire, panicare, prabusire in fata emotiilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: