UK: La orizont, revolta antidiscriminare a spionilor

Griparea masinariei de aparente diplomatice: Jeremy Hunt baga dihonia intre spionii Marii Britanii

Respingerea, joi, de catre ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, a ofertei Teheranului de schimb de detinuti a provocat alerta printre spionii recrutati de Londra din alte culturi si religii. Schimbul ar fi urmat sa o implice pe o iraniano-britanică deţinută la Teheran.

Cutremurul pe care anuntul lui Hunt l-a provocat printre agentii straini ai Londrei s-a datorat constientizarii de catre acestia a abandonarii si sacrificarii lor explicite de catre Guvernul UK (revelatorie e si implicarea lui Serghei Skripal, agent rus racolat de britanici, intr-un scenariu de otravire). Londra e interesata doar de recuperarea agentilor evrei.

“Diplomatia” fara diplomatie a sefului diplomatiei britanice privind eliberarea spionilor britanici non-evrei, deconspirati si arestati in strainatate, a provocat o umilire publica a spionilor islamici si din alte religii care sunt in slujba Marii Britanii. Aroganta si cinismul cu miros invechit de metropola coloniala al Londrei privindu-i pe spionii sai straini, conventional numiti “britanici”, ar putea provoca defectari din razbunare.

Şeful diplomaţiei iraniene, Javad Zarif, a propus miercuri, la New York, punerea în libertate a cetăţenei iraniano-britanice deţinute în Iran, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, în schimbul renunţării de către SUA la acuzaţiile împotriva unei iraniene deţinute în Australia, Negar Ghodskani.

In refuzul sau, Hunt a folosit un cliseu deplorabil: „Nazanin Zaghari-Ratcliffe este nevinovată. Nu a făcut nimic rău.” Apoi a recurs la o acuza ideologica: Iranul foloseste o strategie diplomatica “revoltatoare”. De la Herodot incoace, razbunarea e mai dulce ca mierea. Londra ar putea afla ce gust are si razbunarea spionilor “britanici” non-britanici.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/04/25/londra-respinge-o-oferta-de-schimb-de-detinuti-a-teheranului-acuzand-o-strategie-diplomatica-revoltatoare–298995

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: