Șobolanul rozaliu hrănește prăsila cu petrol arab

Declaratie de intentie, prin care „sobolanul rozaliu” vrea sa-si hraneasca prasila cu petrol saudit

Una dintre cele mai crase si de nesustinut minciuni raspandite de agentii ratonilor globalisti este ca SUA sunt “exportatoare” de petrol, obtinut prin fracturare hidraulica din sist. Scopul acestei propagande, care pentru a deveni credibila recurge la raspandaci petrolisti evrei, este de a acredita ideea falsa a “independentei” energo-petroliere a SUA si mitul ca razboaiele americane din bogatul Orient Mijlociu petrolifer nu au legatura cu jefuirea petrolului, ci cu exportul de “democratie” in tarile arabe si/sau, mai nou, cu “lupta” impotriva terorismului “islamic”.

Adevarul, confirmat si rasconfirmat istoric, este ca SUA intretin focul productiilor americane ale corporatiilor multinationale si complexului militar industrial cu petrol arab, in cea mai mare parte, cat si din alte parti ale Lumii. In afara razboaielor americane pentru acapararea de petrol strain – in prezent, SUA duc actiuni ostile impotriva Venezuelei pentru a captura petrolul acestei tari latino-americane -, “foarfecele” american al preturilor este un alt mijloc prin care Casa Alba incearca sa duca sau sa mentina preturile la petrol cat mai jos posibil. Acest “foarfece”  este pus in functiune prin presiuni politice si geopolitice ale SUA asupra tarilor OPEC, ca acestea sa-si creasca productiile de petrol, cu impact asupra pretului, potrivit principiului oferta mare, pret mic. Preturile mici la petrol avantajeaza “bestia” industriala americana hamesita, care se hraneste printr-un adevarat “furt” de petrol prin controlul mecanismului de preturi. Ele dezavantajeaza flagrant tarile petrolifere, pana la a le saraci de aceasta bogatie si sursa de dezvoltare, care este unica uneori.

Preşedintele american, Donald Trump,  a pus din nou in functiune masinaria de presiune geo/politica asupra tarilor arabe. El a afirmat vineri că „Arabia Saudită şi alte” ţări sunt de acord să îşi majoreze producţia de petrol, la câteva zile după ce SUA si-au înăsprit sancţiunile asupra petrolului Iranului. “Guzganul rozaliu” [1], un zoonim pe care seful globalistilor si l-a atras prin compararea globalistilor cu cunoscutele daunatoare rozatoare, datorita “rontaielii” de catre globalisti a PIB-urilor si bogatiilor tarilor Lumii, vrea sa-si hraneasca prasila cu petrol saudit. „Vorbit cu Arabia Saudită şi alţii pe tema majorării fluxului de petrol. Toţi sunt de acord”, a scris pe Twitter preşedintele american. Presiunile asupra cartelului s-au accentuat după ce SUA au decis să pună capăt, de la 2 mai, derogărilor care permiteau ca opt ţări să cumpere petrol de la Iran. Casa Alba se foloseste in mod speculativ de petrolul islamic ca de o arma geopolitica impotriva islamicilor si a altor adversari. Astfel manipulat, petrolul islamic este o arma americana care loveste in Islam. Cum vine asta! si cat timp va mai tine aceasta miselie?

PS/NB: Aflat la Beijing, presedintele Vladimir Putin a anuntat sâmbătă ca Rusia nu îşi va creşte producţia de petrol în viitorul imediat, în pofida înăspririi sancţiunilor SUA împotriva Iranului. Preţul petrolului a sărit în ultimele zile până aproape de pragul de 75 de dolari. Putin a declarat ca Rusia are o productie de 1,5 milioane de barili de petrol pe zi si ca poate produce mai mult, avand un potential „colosal”. Dar nu o va face pentru ca Rusia are acorduri cu OPEC privind limitarea la „un anumit nivel” a productiei. „Niciunul din partenerii noştri, inclusiv Arabia Saudită, nu renunţă la acordurile noastre din cadrul OPEC”, a dat asigurări preşedintele rus.

NOTE__________________

[1] Cu acelasi zoonim s-a ales, intr-un alt context si pentru alte considerente, si fostul lider social-democrat Viorel Hrebenciuc, fost sef al Secretariatului General al Guvernului (1992-1996). Unele analize au sesizat similaritati actuale frapante intre progresismul ramanesc (PSD Dragnea) si globalismul american (GOP Trump). Asemanarile tin de tipurile de leadership si de strategie, iar diferentele de scara de manifestare.

https://www.agerpres.ro/economic-extern/2019/04/27/riadul-si-altii-sunt-pregatiti-sa-si-majoreze-productia-de-petrol-afirma-donald-trump–299278

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/04/27/rusia-nu-isi-va-creste-productia-de-petrol-in-viitorul-imediat-in-pofida-sanctiunilor-sua-impotriva-iranului-putin–299347

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: