Vremea normalitatii este aproape: Europenii sa-si comande propriile trupe din NATO. Fara un SACEUR american, o centralizare globalista inadmisibila

Ceremonie la Mons/Belgia: Generalul american Tod Wolters, noul Comandant Suprem al Forţelor Aliate în Europa/ Foto: nato.int

SUA au facut o noua rotatie de cadre la varful militar american al NATO. Generalul american Tod Wolters a preluat, vineri, functia de Comandant Suprem al Forţelor Aliate ale NATO în Europa (SACEUR), inlocuindu-l pe generalul american Curtis Scaparrotti.

Referirile oficiale despre aceasta rotatie de cadre americana au fost prezentate propagandistic, prin prisma antirusismului belicos al Casei Albe privind presupuse “ameninţări reînnoite” din partea Rusiei. Animate de utopia totalitarismului global, SUA probeaza si in acest caz ca pentru spalarea creierelor foloseste drept unelte repetitia goebbelsiana a minciunii si conditionarile psihologiste si functionaliste potrivit carora functia creeaza organul si propaganda creeaza institutia. 

Anterior, generalul Wolters a fost comandantul forţelor aeriene americane în Europa, responsabil pentru apărarea aeriană şi antirachetă a celor 29 de aliaţi ai NATO, în timp ce conducea şi forţele aeriene ale SUA în 104 de ţări din Europa, Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi din alte zone. El a preluat de la Scaparrotti conducerea a peste 68.000 de soldaţi, marinari, piloţi, puşcaşi marini, membri ai pazei de coastă şi civili în 51 de ţări şi teritorii.

Din aceste statistici rezulta realizarea de catre SUA a unor centralizari si subordonari inadmisibile de forte si mijloace, apartinand tuturor tarilor aliate din NATO. Aceasta uriasa concentrare militara multinationala si aceste subordonari spatiale nationale si regionale de catre SUA sunt riscuri majore de razboi si de control militar asupra Lumii. O alianta militara euroatlantica subordonata unui Saceur american face din globalismul SUA un pericol pentru pacea si libertatea Lumii.

Subordonarea militara a NATO unui generalisim american este una din multiplele expresii ale globalismului SUA. Ea este o amenintare potentiala pentru o lovitura de „ordine”, data ordinii mondiale, asemanatoare loviturii de stat, date ordinii constitutionale a statalitatii unei tari. Un Saceur american peste fortele si mijloacele militare ale europenilor de pe teritoriul Europei incalca flagrant doua principii fundamentale ale simetriei si cooperarii egale care trebuie sa domneasca in relatiile dintre aliati. Primul principiu incalcat de SUA in Europa este cel al unitatii de comanda nationala. Al doilea principiu lezat este cel al suveranitatii teritoriale. Din coroborarea celor doua principii rezulta necesitatea ca fortele europene din NATO din Europa sa fie comandate de europeni.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/03/generalul-american-tod-wolters-a-fost-numit-comandantul-suprem-al-fortelor-aliate-in-europa–301068           

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: