Greseala strategica a globalismului: SUA nu sunt in vid, ci intr-o interactiune globala. Trump, un “Xerxes” modern si insolit, care biciuie Golful Persic

Trump, un „Xerxes” modern si insolit, care biciuie Golful Persic

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Iranul, luni, că ar fi “o mare greşeală” dacă “se va întâmpla ceva”, caz in care acesta “va suferi enorm”. Washingtonul acuză Teheranul că pregăteşte “atacuri” împotriva „intereselor americane” în Orientul Mijlociu. Interesele americanilor, ostile si pe pamant strain, sunt prin definitie de jaf si de teroare. Munca si cinstea le miros urat, nu sunt de nasurile lor!

“Dacă fac ceva, vor suferi enorm”, a declarat globalistul de la Casa Alba, în cursul unei întâlniri cu premierul ungar Viktor Orban, aflat in vizita in SUA. In amenintarea la adresa Iranului si in abordarea relatiei SUA cu aceasta tara islamica din Golful Persic ca fiind una exclusiv “bilaterala” se ascunde o greseala strategica fundamentala.

SUA nu sunt in vid, ci intr-o interactiune globala, care este un parametru de restrictie pentru orice tara din lume. Unilateralismul american afecteaza multilateralismul global, care reactioneaza, nu ramane inert. Este insa utopic sa se creada ca globalismul poate pedepsi sau ignora Lumea. Aplicand lovituri mediului global, Trump devine ridicol si inutil la fel ca Xerxes care a biciuit marea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: