Pretul arogantei globaliste: Refuzul controlului nuclear si echilibrului strategic, un avertizor pentru Rusia. SUA, adancirea decalajului tehnologic si deficitului de savanti. Pompeo, mesager al schimbarii de abordare? Summit Trump-Putin? 

Trump anunţă că se va întâlni cu preşedinţii rus şi chinez la summitul G20 din Japonia/ Foto: Preluare dupa Agerpres

Inaintea de a-l primi pe secretarul de stat american, Mike Pompeo, in celebra statiune rusa Soci, de pe malul Marii Negre, presedintele rus Vladimir Putin va vizita cel mai mare centru militar de testare al fortelor aeriene si spatiale al Rusiei, din regiunea Astrahan.

Noi clase de arme sunt in cercetare sau testare in Rusia. Unele sunt de pionierat absolut, inaugurand alte tipuri de arme care ies total din principiile militare cunoscute. Eforturile intensive inovative ale Rusiei in aceasta directie vin dupa refuzuri repetate ale SUA pentru summituri si discutii bilaterale prin care sa se previna o noua cursa a inarmarilor intre cele doua tari.

Negationismul constant al SUA de a se pune sub control comun armele nucleare si echilibrul strategic a avut efectul unui avertizor de securitate pentru Rusia. In plan tehnologic si stiintific militar, acest avertizor a functionat ca un accelerator. Dupa rachetele rusesti supersonice, care sunt invizibile, invincibile si fara corespondent in lumea militara, sunt in cercetare si experimentare arme non-conventionale care pot bloca sistemele de aprindere si controla tot ce functioneaza pe baza de explozie si electricitate.

Natiunile germana si rusa au cei mai mari savanti din lume. Dupa caderea zidului Berlinului, unificarea Germaniei si abandonarea comunismului in Rusia, orice geniu sau savant umanist si slujitor al binelui isi doreste sa lucreze intr-una din aceste tari, in care regimurile politice se bucura de autenticitatea reprezentarii etnice si rasiale si se caracterizeaza prin respectarea vietii si apropierea de cetatean si popor. Comparativ, globalismul SUA a devenit extrem de neatractiv si de ocolit de geniile si savantii lumii. Nu este de mirare ca decalajele tehnologice si deficitele de savanti lasa SUA tot mai in urma. 

Savantii au inceput sa opereze cu principiile creatiei si distrugerii, care sunt la fel de opuse ca lumina si intunericul sau ca polaritatile electrice pozitiva si negativa. Remarcabila este noua lor deontologie, in statu nascendi, care leaga creatia de divinitate si distrugerea de satanitate. Ce e distructiv e de origine satanica. Discutia e incipienta in lumea ezoterica a savantilor. Ea e inca departe de a fi transata in lipsa de tehnologii alternative, dar un sens a fost conturat. Orice tehnologie bazata pe explozie sau combustie va fi considerata nociva si treptat eliminata. Noile clase de arme vor suprima explozia si vor utiliza implozia. Poate suna utopic, acum, dar prin implementarea in timp a noilor valori ale stiintei, care nu va mai fi opusa religiei, se va ajunge la o era a tehnologiei pozitive, creatoare, divine.

In acest context revolutionar, de asimetrie stiintifica si tehnologica crescanda dintre Rusia si SUA, deplasarea lui Pompeo la Soci ar putea fi motivata de ducerea unui mesaj american privind o schimbare de abordare. Inca inainte de a pleca din Europa spre Rusia, s-a semnalat pe surse ca Donald Trump ar dori un summit neobisnuit cu Vladimir Putin, pe timpul summitului G20 de la Osaka (Japonia), de la sfarsitul lunii iunie. Apoi, Trump a anuntat ca se va intalni cu presedintii rus si chinez, in marja evenimentului din Japonia.

Agenţiile de presă ruse au transmis însă că “nu există un acord” cu privire la o întâlnire între Donald Trump şi Vladimir Putin la summitul G20. Acordul ar fi fost absolut necesar, inaintea anuntului lui Trump, pentru a se iesi din binecunoscuta nota a arogantei unilateraliste a globalistului de la Casa Alba. De regula, un summit incununat de succes este pregatit de o cooperare sustinuta a expertilor celor doua administratii, faza care a stralucit prin absenta. Daca nu este doar o manevra inselatoare, propagandistica, Pompeo ar trebui ca la Soci sa propuna si sa dezbata cu gazdele sale ruse agenda si masurile pregatitoare ale unei posibile intalniri dintre Trump si Putin. In absenta acestui demers si a unor puncte de convergenta premergatoare, totul ar putea sa fie o noua poveste, neserioasa a Washingtonului. Insa Moscova nu mai crede de mult in lacrimi si nici in povesti adormitoare. Pana la probe palpabile si convingatoare de buna credinta din partea liderilor globalismului, nu avem decat sa credem in “on s’engager et puis, on voit”.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/13/rusia-sua-vladimir-putin-in-vizita-la-un-centru-de-teste-militare-inainte-de-a-l-primi-pe-mike-pompeo-la-soci–306588

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/13/washingtonul-ar-fi-cerut-in-mod-neasteptat-o-intalnire-intre-trump-si-putin-presa-rusa–306568

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/13/trump-anunta-ca-se-va-intalni-cu-presedintii-rus-si-chinez-la-summitul-g20-din-japonia–306698

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: