Madonna: De ce in Europa?

Madonna, turneu in Europa pentru promovarea noului său album, ”Madame X”

Cântăreaţa evreică americană Madonna va începe turneul pentru promovarea noului său album, ”Madame X”, in Europa, la Lisabona, Londra si Paris. Intrebarea spontana care mi-a venit in minte la aflarea stirii a fost: ”De ce in Europa?”. Nemultumirea mea este legata de istorie si de geopolitica actuala, in care aflam implicatii scandaloase si respingatoare din partea evreilor.  Comportamentul istoric al evreilor este cunoscut ca nerecunoscator. Ei se folosesc de altii si apoi ii injunghie pe la spate, cand se asteapta cel mai putin.

Evreii ar fi trebuit sa fie recunoscatori eterni persilor si urmasilor lor. În anul 587 î.Hr, Nabucodonosor al II-lea, regele Babilonului (Bab Ilani, Poarta zeilor, in semitica) a cucerita Iudeea, a daramat Ierusalimul si pe evrei i-a dus in robie, vreme de o jumatate de secol. Soarta evreilor a fost insa schimbata in mod extraordinar de doi mari regi ai Persiei. În 539 î.Hr, regele persan Cirus cel Mare a invadat Babilonul (azi, Bagdad, capitala Irakului), se pare si cu ajutor din interior, din partea exilatilor straini (evrei) si le-a permis evreilor sa se intoarca la casele lor, in Iudeea, impreuna cu imaginile zeului lor, si le-a dat permisiunea sa reconstruiasca Templul din Ierusalim. Darius cel Mare, al treilea imparat persan, a jucat un rol important in recladirea Templului, prin finantarea lui masiva.

Israelienii, urmasii evreilor lui Iuda, se comporta in zilele noastre in mod incalificabil cu urmasii persilor, locuitorii de azi ai Iranului (in 1934, Persia si-a schimbat numele in Iran). Israelul si SUA sufoca economic Iranul, prin sanctiuni, interzicandu-le sa-si valorifice pe piata internationala petrolul si dreptul la aparare si capacitati militare de care cele doua tari beneficiaza din plin. In timp ce pentru sine reclama o suveranitate absoluta, Israelul incalca suveranitatea Siriei vecine si ii anexeaza Inaltimile Golan, iar Iranului ii ataca in mod terorist trupele si bazele de pe teritoriul sirian, unde iranienii se afla la cererea oficiala a sirienilor, in baza dreptului international. SUA sunt in prag de a declansa un razboi “preventiv” impotriva Iranului.

In privinta palestinienilor, care le-au dat teritoriu pentru statul Israel, aceeasi nerecunostinta din partea evreilor, prin subjugarea teritoriilor palestiniene si refuzarea dreptului palestinienilor la un stat. Si, atunci, revenind la Madonna, intreb din nou: De ce in Europa? Pentru a se folosi nerecunoscatoare de Europa, care ii da statura si valoare?! Madonna a avut un insidios comportament politic si religios si in Rusia, prin utilizarea devalorizatoare in concertul sau a unor simboluri crestine sacre.

Naivii ar putea replica, “Madonna e solidara cu cauza palestiniana, pentru ca la recitalul de la Eurovision din Tel Aviv a permis ca pe spatele unui dansator al ei sa apara steagul palestinienilor.” Nimic mai fals. E doar afacere, suta la suta afacere. Momentul cu steagul palestinian e de PR, un bilet gratuit de imagine pentru turneul Madonnei in Europa. Speta nu e singulara. Toata elita americana isi trage radacinile politice si culturale din Europa, incepand de la filosofia antica greaca si civilizatia romana si pana azi, ale caror fructe au ajuns sa le foloseasca, acum, impotriva Europei, ca pe niste sensibilitati speculative si foarte profitabile. O nerecunostinta unica si funciara!

https://www.agerpres.ro/life/2019/05/20/madonna-va-incepe-turneul-pentru-promovarea-noului-sau-album-madame-x-la-lisabona–310819

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: