Tezele (1-2) din mai: PSD Romania. Iesirea determinarii premierului Viorica Dancila din umbra indeciziei fostului sef politic Liviu Dragnea

Aruncarea in inchisoare a lui Liviu Dragnea, adversar potential in alegerile prezidentiale, sub acuzatia rizibila de “instigare”, este una din ultimele “victorii” tactice ale lui Klaus Iohannis, inainte de prabusirea strategiei sale, din pozitia de sef al statului, de utilizare a justitiei si a persecutiilor politice impotriva PSD, cel mai redutabil partid de stanga de pe esichier.

Un om poate minti tot timpul niste oameni sau pe toti oamenii un timp. Dar nimeni nu poate minti tot timpul toata lumea. Axioma i-ar fi apartinut lui Thomas Jefferson, care se pare ca-i este necunoscuta lui Klaus Iohannis, de isi face iluzia ca va reusi si in 2019 sa-i minta pe alegatorii romani in alegerile prezidentiale, cum a reusit in cele din 2014.

Primul indiciu de neputinta este ca expulzarea nedreapta de catre Iohannis a lui Dragnea din PSD si de pe scena publica si trimiterea acestuia in recluziune a provocat un fenomen de maree politica, care creste vazand cu ochii si ameninta sa-l mature de la Cotroceni. Spre nefericirea lui, Iohannis nu are abilitatile de navigator ale lui Basescu, pentru a se salva.

Concret, PSD Dragnea a devenit PSD Romania (teza 1). PSD este singurul partid care are un program valid de guvernare, cu viziune si solutii pe etape pentru Romania. PSD este in grafic cu indeplinirea promisiunilor pe care le-a facut romanilor in 2016. Rezultatele economice si sociale din cei doi ani si jumatate de guvernare sunt cele scontate, unele cu mult pe plus, altele sunt in asteptare, pana la incheierea mandatului electoral, in 2020.  

Al doilea indiciu este ca determinarea premierului Viorica Dancila a iesit din umbra indeciziei liderului de partid Liviu Dragnea (teza 2). Pe Dragnea, indecizia l-a terminat. Eliberata de inhibitii, prima femeie premier a trecut curajoasa la derularea cu hotarare si succes a programului de guvernare si de stabilitate a Romaniei.

Admirabila ei determinare, exprimata prin cuvintele “Am decis!”, pe deplin consonante cu inaltimea functiei si mandatul popular, a starnit admiratia pana si in unele zone ale Opozitiei. Traian Basescu a recunoscut ca a vazut in “noua” Dancila, din epoca post Dragnea, profilul unei femei-lider-barbate, hotarate si luptatoare.  

Premierul Dancila a respins ca ridicole cererile Iohannis-PNL-USR privind demisia Guvernului, cat si pe cele de a-i demite pe ministrii de externe si interne, cerute “imediat” de seful statului in ultimele doua cazuri. In acelasi timp, premierul Dancila a inceput curatarea Guvernului de ministrii catastrofici fideli lui Dragnea.

Intre modelul May, de demisie a premierului, si modelul Trump, de demitere a ministrilor, Dancila l-a ales in mod evident pe ultimul. In politica economico-financiara interna, premierul este si “presedinte”, prin ordine executive administrative. „Jeffersoniana” Dancila a semnat declaratia de independenta fata de amestecurile Iohannis-PNL in actele administrative ale Guvernului.

PS/NB: Aceste “teze” le lipesc virtual si simultan pe usile Cotroceniului si Modroganului (pe usa presedintelui Klaus Iohannis si pe usa sefului PNL Ludovic Orban).      

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: