Tezele (3-4) din mai: O armata nu se demobilizeaza in plin razboi sau inaintea unei batalii decisive. Modificarea genetica a trandafirului: alt lider, alt steag, alte tinte

Am salutat, solidar si entuziast, constituirea Grupului de sprijin pentru “actualul PSD”. A fost cea mai inteleapta si oportuna decizie, care da o masura clara si de mare altitudine luciditatii si vizionarismului. Dar a fost prima, e nevoie de altele, de acelasi calibru. Fara indoiala, va exista un nou PSD, “viitorul PSD”. Am citit subliminal acest viitor in Declaratia de sprijin, dar si in comanda sociala, ale carei semnale vin pe multe cai la suprafata din Romania profunda.

Precum o armata care nu se demobilizeaza in plin razboi sau inaintea unei batalii hotaratoare, un partid matur si responsabil ca PSD nu poate accepta ideea, capitularda si ruinatoare pentru imensul electorat de stanga si centru-stanga, de a intra in disolutie (teza 3). PSD are un capital politic si uman extraordinar, care l-a pozitionat mult timp si benefic pentru tara, pentru stabilitatea politica si inaintarea Romaniei, pe primul loc pe esichier.

PSD trebuie refondat, adaptat la cetatenii si mediul secolului XXI. Trandafirul trebuie modificat genetic: alt lider, alt steag, alte tinte (teza 4). O alta ideologie, mai putin rosie si mai tricolora. Marturisesc din nou ca am citit aceasta cerinta innoitoare in florile, care nu erau trandafiri, de pe frontonul anuntului privind Grupul de sprijin. Alegerile prezidentiale sunt o sansa hotaratoare pentru viitorul romanesc si european al Romaniei . Pentru aceasta sansa, noul PSD va trebui sa se angajeze in cursa prezidentiala cu un candidat antrenat, competitiv si performant, caracteristici probate istoric. Congresul de reconstituire este imperativ. El va arata adevarata fata, colectiva, a PSD, si va da o directie asteptata de catre o mare parte a romanilor. PSDragnea a fost al unui singur om. PSD-ul refondat va fi al multor milioane de romani.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: