The Spectator, fake news: Vizita lui Ceausescu la Londra nu a fost „umilitoare”, ci onoranta. Suveranistul roman a aratat UK calea independentei fata de SUA, dupa exemplul Romaniei fata de URSS. Comparativ, vizita lui Trump este subjugatoare

Apropiata vizita de stat a presedintelui american Donald Trump in Marea Britanie este pe punctul de a provoca un cutremur de proteste printre nationalistii britanici. Nationalismul si indigenismul insularilor se simt insultate si amenintate de dependenta umilitoare fata de SUA si de invazia agresiva a migrantilor sudici.

Premierul demisionar conservator al Marii Britanii, Theresa May, este acuzata de catre nationalistii britanici de servilitate fata de SUA. Ei denunta “relatia speciala” britanico-americana, pe care si May si Trump o exalta, drept o relatie de vasalitate (desi e controversata cine pe cine). Tot lui May i se imputa invitarea lui Trump.

In corul britanic dezaprobator al vizitei lui Trump la Londra (3-5 iunie) intervine o comparatie deloc stralucita cu vizita lui Nicolae Ceausescu (iunie 1978) in Regat. Vizita lui Ceausescu si a sotiei sale la Palatul Buckingham, in timpul guvernului laburist (liberal) al premierului Jim Callaghan, e considerata cea mai  “rusinoasa”.

Argumentele critice britanice sunt ideologice si, cum se intampla adesea, vecine cu calomniile. Este destul de ipocrit si de neplacut, pentru ca analize riguroase au constatat ca regimul globalist, cum prin definitie este cel imperial britanic, e prea putin diferit de totalitarismul comunist, e doar mai bine deghizat ca “democratic”.

Adevarul ocultat (as spune cu spaima) e ca vizita lui Ceausescu la Londra nu a fost umilitoare, ci onoranta si luminatoare pentru britanici. Liderul nationalist comunist roman a aratat UK calea independentei fata de SUA, dupa exemplul Romaniei fata de URSS. Comparativ, vizita lui Trump este de aservire, subjugatoare. Dar, cu acest prilej, suveranistii britanici au ocazia, de neratat, ca sa puna in practica lectia independentei, primita in urma cu 41 de ani de la fostul presedinte roman Nicolae Ceausescu.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23176431-the-spectator-vizita-stat-regatul-unit-lui-ceausescu-fost-mult-mai-umilitoare-decat-poate-cea-lui-donald-trump.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: