Un semnal de revoltă antiglobalistă? Incendierea intrării in ambasada Statelor Unite din Honduras!

Revolta antiglobalista in Honduras: Incendierea intrarii in ambasada SUA!

Un eveniment antiamerican, de incendiere a portii ambasadei americane, a avut loc, vineri, in Honduras. El ar putea sa fie premonitoriu pentru mediul international antiglobalist, ca imitatie si trecerea la un alt nivel. In Tegucigalpa au avut loc, doua zile, manifestatii impotriva reformelor din sectorul public. Politia a folosit gaze lacrimogene si arme de foc. Au fost doi raniti.

Circa 10.000 de manifestanţi, în special medici, profesori şi studenţi, au cerut renunţarea la două decrete guvernamentale care prevăd o privatizare a serviciilor de sănătate şi educaţie. De ce s-a pus foc la ambasada SUA? Elita si populatia Hondurasului percep privatizarea ca pe o dureroasa lovitura globalista, data serviciilor sociale de catre multinationalele corporatiste, agresive si fara frontiere, nord-americane. Guvernul Hondurasului ar fi fost intimidat si obligat de catre globalistii de la Casa Alba sa faca privatizarile in cauza. Aceast stil gangsteresc este foarte cunoscut Lumii si folosit de catre SUA.

In acest mediu social hondurian protestatar, contra globalismului economic american, care in tot mai multe state-tinte este denumit terorism economic, persoane mascate au incendiat, în timpul manifestatiilor, intrarea in ambasada SUA din Honduras. Focul a distrus poarta, dar el a fost stins inainte de a afecta cladirea. Comunicatul de dupa incident al amabasadei americane a cerut “tuturor hondurienilor să se abţină de la acte de violenţă”.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/06/01/honduras-ambasada-sua-atacata-in-timpul-unor-proteste-sociale–318746

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: