SUA-Iran: Londra induce din nou ideea privind posibilitatea unui razboi “accidental”

SUA-Iran: Jeremy Hunt isi tese cu ata alba teoria conflictului „accidental”

Londra evoca pentru a doua oara posibilitatea unui razboi “accidental” intre SUA si Iran. Aceasta fortare predictiva a unui razboi “scuzabil” americano-iranian, declansat “accidental”, ar putea urmari sa puna SUA la “adapost”, in cazul in care acestea vor bombarda deliberat Iranul. Ea intra insa in coliziune frontala si de neiertat cu pretentiile militare americane de “profesionalism” si “chirurgie” a loviturilor aeriene sau cu rachete.  

E clar ca imaginea globalistilor a fost jalnic botita de doborarea de catre iranieni a unei drone-spion americane si ca ei ar putea sa caute in “compensatie” un motiv de reactie. Va fi insa un bumerang. Inscenarea unui “accident” bellic va face ca SUA sa cada din lac in put. Iranienii au probat ca raspund cu o energie de anihilare de neoprit la orice “glont” care ar fi tras spre spatiul lor national. In plus, se bucura de sustinerea internationala. De cand Donald Trump este la Casa Alba, credibilitatea internationala a Statelor Unite a ajuns la fundul sacului.    

Ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, s-a aratat “ingrijorat” de posibilitatea unui conflict “accidental” intre SUA si Iran, sustinand ca niciuna din tari “nu doreste un razboi”. Dar, foarte probabil, inselatoarele sale asertiuni vor scuza doar SUA pentru un eventual atac deliberat cu masca accidentala. UK si-au demonstrat fara odihna bipartizanismul britanico-american impotriva Iranului, din partea caruia orice este rau intentionat. Partitura “accidentului” a fost interpretata si de Donald Trump, cand a “scuzat” doborarea dronei americane, despre care a spus ca ar fi putut fi cauzata de o eroare iraniana de “identificare”.  Este insa greu de crezut ca SUA ar putea isca un conflict “accidental”, cand ele au investigat atat de “scrupulos” si cu probe “milimetrice”, pescuite din fragmentele minelor explodate, atacurile asupra celor doua petroliere din Marea Oman, pe care le-au atribuit fara “greseala” Iranului. Mai degraba, este vorba de rasuflate viclenii globaliste, purtatoare de kippah.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/06/24/londra-avertizeaza-in-legatura-cu-riscul-unui-razboi-accidental-intre-sua-si-iran–330609          

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: