New Deal Congress: Make PSD Great Again!

Congres PSD/ Foto: Agerpres

Toate mesajele interne ale Congresului Extraordinar de sambata exprima o vointa de flexibilitate, de adaptare si de a invata din greseli, cu un scop strategic fundamental: refacerea increderii politice si sociale in PSD, care sa-i aduca victoriile binemeritate in alegerile prezidentiale (2019) si parlamentare (2020).

Prin construirea unui Nou Acord (New Deal), foarte probabil de dupa leadershipul lui Liviu Dragnea, noua conducere a PSD, cu Viorica Dancila in frunte, are toate sansele sa bata electoral tot, sa obtina tot ce se poate obtine in viitoarele alegeri.   

Recumularea functiilor de prim-ministru si presedinte PSD este un prim pas. Alti pasi ar fi reasezarea partidului pe bazele sale europene originare, care au dus Romania in NATO si UE, recunoasterea meritelor liderilor social-democrati care au facut posibile cele doua cuceriri strategice si readucerea lor in prima linie.

Un input decisiv il va da noului PSD, care nu va fi un partid nou stricto sensu, ci unul reasezat pe alte baze, din care cele istorice nu vor lipsi, cel de-al doilea Congres Extraordinar, din iulie-august, pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidentiale.

In opinia mea, PSD va trebui sa desemneze un candidat cu cele mai mari sanse, reale nu presupuse, fie din interior, fie din afara sa. Esential va fi ca prezidentiabilul desemnat sa-si fi probat taria de personalitate si de caracter. Nu in ultimul rand, candidatul va trebui sa aiba capacitatea de a construi majoritati si consensuri. Aceasta abilitate este hotaratoare in victoriile interne si externe. In ultimul caz, s-a verificat ca exercitiului diplomatic si politic pertinent, de pe pozitii internationale active si inaintate, i s-au datorat victoriile din preaderare, care au facut posibile aderarile.

PS/NB: In istoria cu suisuri si coborasuri a PSD, dintre anii 1990-2019, poate fi citita, cu exactitate fizico-matematica, reconfirmarea legii universale a alternantei (plus-minus/pozitiv-negativ etc.). Nu se poate trece la bucla pozitiva a alternantei pana cea negativa nu este consumata (arsa karmic), in integralitate. Ultimul episod Dragnea a insemnat ajungerea buclei negative a PSD in punctul zero si inceperea buclei sale evolutive, pozitive. Aceasta evolutie sinusoidala este valabila si in cazul personalitatilor politice.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: