Belicozitatea globalistului Trump, satirizata public, precum cea a lui Hitler de catre Gurdjieff

Trump, satirizat pentru eroizarile prin erorizare, facute de ziua Americii

Discursul si parada militara ale belicosului Donald Trump, care au avut loc pe 4 iulie, au fost urmate de explozii de ironii pe Twitter. Opinia publica educata, americana si internationala, au comparat satirizarea facuta globalistului Trump cu cea a lui Gurdjieff la adresa lui Hiller, cu prilejul unei parade naziste in Berlin.

Discursul trumpist a fost marcat de inexactitati istorice, de pe care insa liderul de la Casa Alba si-a falfait militarismul globalist, in slujba dominatiei mondiale a SUA. Una din “perlele” sale a fost că armata continentală „a cucerit aeroporturile” în timpul războiului de independenţă, cu peste un secol înainte de zorii aviaţiei.

„Armata continentală a obţinut o victorie amară la Valley Forge, a găsit gloria traversând apele Delaware şi a obţinut victoria de la Cornwallis la Yorktown”, a spus Trump în discursul său, referindu-se la predarea generalului britanic Charles Cornwallis în urma bătăliei de la Yorktown. Armata noastră „a distrus fortificaţiile, a cucerit aeroporturile, a făcut tot ce trebuia să facă”, a eroizat prin erorizare Trump. Nu a fost însă singura confuzie de ordin istoric din discursul lui Trump. Analisti si intelectuali critici au mai remarcat şi că lupta de la Fort McHenry s-a purtat în 1812, nu în timpul revoluţiei americane, care avusese loc cu câteva decenii mai devreme.

Ironia soartei e ca de ceea ce ti-e frica nu scapi. Fascinatia si influenta culturii ruse asupra americanilor se manifesta deja pe o filiera istorica culturala, care vine din veacul trecut. Satirizarile la adresa lui Trump si a miturilor fondatoare ale globalismului privind rasa “alesilor” pentru “leadership mondial”, facute in cel mai pur stil gurdjieffist, antimilitarist si antipolitienist, sub al carui sfichiu s-a aflat si Hitler, arata ca americanii au iesit din somnolenta.

Potrivit doctrinei ezoterice a filosofului si pedagogului rus Georges Ivanovitch Gurdjieff (orig.arm.), omul își petrece viața de obicei într-un somn, care poate fi întrerupt doar prin eforturi considerabile. Odată depășit acest somn spiritual, individul poate ajunge la un nivel superior de conștiință. Globalistii au o spaima viscerala de influentele culturale si civilizationale externe. Ca reflex al aceastei obsesii, ei promoveaza o politica de tip victimizare-culpabilizare, privind pretinsa “imixtiune” rusa in SUA.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/07/06/explozie-de-ironii-pe-twitter-dupa-ce-trump-a-spus-intr-un-discurs-ca-armata-revolutionara-a-cucerit-aeroporturile–337483

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: