Unilateralism colonial in Golful Persic: Paratrasnet european si fulgere britanice? Relatia globalista scop-mijloace, diviziune coordonata: USA ii “mijlocesc” pe arabi, UK pe europeni

Este inacceptabil tupeul globalistilor sa se joace cu focul in Golful Persic si sa pretinda protectie internationala. Sa transfere riscurile acestui joc periculos asupra unor pompieri de serviciu. Acesti piromani globali au aprins deja cateva focuri. Au atacat cu explozibili doua petroliere straine, in Marea Oman, si au sechestrat ilegal un petrolier iranian, in stramtoarea Gibraltar. Regulile situationale si relatiile internationale trebuie sa tina cont de cauzele primare si provocatorii unilaterali. In acest spectru se situeaza fara echivoc unilateralismul globalismului, iesirea USA din acordul nuclear cu Iranul, impunerea de sanctiuni poporului iranian, care este un genocid economic, sechestrarea navei iraniene.   

Nu mai este nicio indoiala ca zgomotosul “incident” diplomatic dintre UK si USA, provocat de ambasadorul Londrei la Washington, a fost de fapt o facatura menita sa acopere o coordonare bilaterala efectiva a evenimentelor care aveau sa urmeze, dintre care unele deja le vedem, in Golf. Originea acestor coordonari de reluare a expansiunii coloniale anglo-americane se afla cel mai probabil in mitzvahul de la Londra din iunie, la care au participat, in ordine, ca de la metropola la colonie, potrivit Imperiului Britanic, regina Elisabeta a II-a a UK, premierul britanic Theresa May si presedintele USA Donald Trump.

Ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, a cerut, luni, desfasurarea unei misiuni europene de protectie in Golf. El a invocat “libertatea de navigatie”, fara sa se refere la respectarea regulilor si la incalcarea zonelor de identificare si control ale riveranilor, cat si la o pretinsa “piraterie de stat” din partea Iranului. Hunt nu a mentionat insa sechestrarea petrolierului iranian si s-a dovedit amnezic in privinta faptului ca pirateria de stat a fost o politica oficiala indelungata a Imperiului Britanic, care si-a umplut pe aceasta cale visteria, din care si-a intretinut generatii de camarile regale si si-a finantat expansiunea coloniala.   

Boala coloniala britanica este incurabila cu terapiile Coroanei sau ale democratiei vide de continut, doar de vitrina sau de scena. Este un indiciu cat se poate de relevant pentru slabiciunile democratiei monarhist-globaliste faptul ca politicieni ai Regatului Unit, atat de la guvernare cat si din opozitie, recurg tot mai insistent la suveica propagandei pentru a tese ceea ce ei numesc “democratia noastra” sau “fundamentul democratiei noastre”. Dar, prin gaurile panzei pe care scrie “democratie” se vede adevarul inspaimantator al lipsei de democratie. Globalismul, ca si comunismul, nu este democrat si nu poate fi democratizat. Orice este construit pe o baza nedemocrata este invariabil nedemocrat. Imaginea cu Boris Johnson inclinandu-se slugarnic la 90 de grade in fata stapanei la luarea in primire a functiei de premier al UK a facut inconjurul Lumii. Avea si de ce, primea ciolanul cel mai mare, in care se aflau oasele multor popoare si tari coloniale ale Imperiului Britanic. Democratizarea reala vine doar din revolutii interne, miscari de eliberare coloniala sau crize majore (ultima, cautata parca cu lumanarea de globalisti, este posibil sa tasneasca incontrolabil din Golf), in marginea carora Imperiul se afla mai aproape ca niciodata.

Orice initiativa de crestere a densitatii militare in Golf creste proportional si riscul de explozie. Ceea ce vrea diplomatia UK, folosindu-se de europeni, ca si cea a USA de arabi, duce inevitabil la supratensionare si escaladare, pericole majore de instabilitate. Pe de alta parte, in acelasi scop comun globalist, USA, ghioaga lui David, formata din multe milioane de oase de americani, se pregatesc sa “escorteze” navele comerciale in Stramtoarea Ormuz, daca va fi “necesar”, potrivit noului sef al Pentagonului, Mark Esper. Printr-o gimnastica a cuvintelor, Esper a eludat initiativa europeana privind o “misiune de monitorizare si observare a securitatii maritime in Golf” (Le Drian), sustinand ca aceasta ar fi “complementara” celei a SUA, care ar urma sa previna “provocarile” Iranului, dar si ca Centcom (Comadamentul central american), va superviza si coordona toate initiativele euro-atlantice. Analizele comparative demonstreaza insa contrariul. Intre cele doua initiative nu exista nicio legatura de moderare sau “coordonare”. Ea este facuta imposibila de catre unilateralismul globalist, exprimat prin agresivitatea si suprematia extra-teritoriale ale SUA, in regiune. Insa Golful si Stramtoarea nu sunt Hawaii sau Pearl Harbor, pentru baze navale americane. In regiunea persian-araba, “Pearl Harbor”-ul este Iranian, iar orice atac aero-maritim asupra sa va avea aceleasi consecinte si tratament. Situatia din Golf trebuie calmata si controlata prin dezangajarea fortelor straine. Prioritatea regionalitatii, riveranitatii si vecinatatii trebuie reafirmata si protejata. Daca, pentru a-si impune unilateralismul, globalistii recurg la triada clasica: creaza problema-obtine reactia-ofera solutia (o insusire frauduloasa, in scopuri distructive, a celei hegeliene teza-antiteza-sinteza), poate ca nationalii si multilateralistii ar trebui sa parcurga calea inversa: respinge “solutia”-inverseaza reactia-desfiinteaza “problema”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: