Genocidul economic, săvârșit de liberalismul american: Globalistul Donald Trump îngheață activele Venezuelei din Statele Unite

Donald Trump

In cursa nebuna pentru a-si impune controlul global, Casa Alba recurge la sanctiuni economice la scara din ce in ce mai extinsa. De ele nu sunt “iertate” nici marile puteri, aliatii sau partenerii SUA. Prin sanctiunile economice cu care ii lovesc pe toti cei care nu i se inclina, SUA sunt dusmanul Lumii si al Economiei Mondiale.

In cazurile unor tari rebele curajoase, angajate intr-o miscare de rezistenta, precum Coreea de Nord, Iranul si Venezuela, sanctiunile economice cu care SUA incearca sa le impresoare si copleseasca, prin politica unilateralista a asa-zisei “presiuni maxime”, sunt arme de genocid economic. Liberalismul trumpist se face vinovat de crime de genocid, savarsite cu mijloace economice, prin infometarea unor popoare si interdictia ca acestea sa-si valorifice resursele nationale pentru propriile lor existente.

Termenul de genocid a fost creat în 1944 de juristul polonez Raphael Lemkin. El desemneaza exterminarea in scop politic a unor natiuni, comunitati sau grupuri, reprezentand o crimă împotriva umanității. ONU, prin Rezolutia 96 (I) din 11 decembrie 1946, a caracterizat genocidul drept o crimă la adresa dreptului ginților, în contradicție cu scopurile si spiritul UN și pe care lumea civilizată îl condamnă. SUA au inlocuit armele militare cu cele economice, dar efectele sunt aceleasi.

Președintele globalist american Donald Trump a impus înghețarea tuturor activelor guvernului Venezuelei din Statele Unite. El a escaladat brusc o campanie de presiune economică și diplomatică destinată să-l înlăture pe președintele socialist legitim Nicolas Maduro si sa-l inlocuiasca cu seful opozitiei Juan Guaido, corupt si atras de CIA in subversiunea globalista americana, devenind astfel servitor al SUA. 

“Toate proprietățile și interesele din proprietatea Guvernului Venezuelei care se află în Statele Unite … sunt blocate și nu pot fi transferate, plătite, exportate, retrase sau tranzacționate în alt mod”, se arata in ordinul executiv semnat de Trump si publicat de Casa Albă. Aceasta sanctiune, cea mai grea de pana acum, este de fapt un furt din proprietatile si bunurile poporului venezuelean. 

In acelasi timp, actiunea lui Donald Trump de a interzice companiilor SUA să aiba relatii economice cu Venezuela, cat si cu alte tari, in formatul extins al sanctiunilor (cu Rusia, China, UE etc.), reprezinta un act de supracentralizare economica specific economiilor foste comuniste. Trump calareste astfel un catâr numit “liberalism-comunism”.

Din perspectiva gestaltica a sanctiunilor americane, intrebarea care se pune este cat de mare este marja acestora? Cel mai rezonabil raspuns este ca libertatea de actiune a SUA prin folosirea de catre acestea a sanctiunilor economice impotriva altor state, ca principiu alcatuitor si ordonator ale economiei americane, se micsoreaza tot mai mult, tinzand catre zero. O data atinsa limita, sanctiunile americane vor bascula, devenind cea mai teribila restrictie pentru economia SUA. Pe de alta parte, o data ce au creat si intarit precedentul inghetarii activelor unei tari, SUA risca sa i se intoarca impotriva, sa i se plateasca cu aceeasi moneda, in virtutea legii cosmice, universale a actiunii si reactiunii. Ce se va intampla daca Lumea, atat de indelungat, de sistematic si de grav lovita de Globalism, va bloca activele SUA?    

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: