Cum va rămâne prima femeie premier în conştiinţa socială: “Mama Dăncilă”

Dăncilă le cere ambasadorilor români să acorde în continuare susţinere pentru candidatura României la OCDE

Cu lupa pe PSD si Coalitie, care se pare ca i-au cam stricat vacanta, presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, luni, ca parlamentarii liberali vor depune o motiune de cenzura. Cand va fi ziua cutitelor lungi, in parlament, Orban nu a precizat. Insa nasul lui de copoi a adulmecat la țanc vanatul si slabiciunea acestuia, care va fi ca o rana, dupa ce fricosul, dar si oportunistul ALDE va fugi din Coalitie.

Liberalilor, care au tradarea in sange, nu le-a ramas decat sa recruteze haita si sa o puna pe urmele PSD, care, ce rusine pentru barbati!, e condus de o Femeie Alpha, si la Partid, si la Guvern. De altfel, dupa Congresul care unanim a nominalizat-o candidata la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila le-a si strigat: Sunt mai puternica decat voi toti barbatii, care nu faceti altceva decat sa tipati de pe margine!

Mi se pare destul de imaginativa ideea ca unul din sefii de potere care vor incolti PSD sa fie Mircea Diaconu, independent-independent, dar cu sprijin de la ALDE si Pro Romania. In felul asta, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ar putea sa ramana nepatat, in afara mocirlei vechilor liberali, fara scrupule si vanzatori, si  sa devina un simbol de regrupare a unei noi generatii de liberali, autentici nationali.

Mi-a ramas in minte o reactie a lui Bill Clinton, aflat la Casa Alba, la masinatiunile dreptei republicane, care vroia sa-l demita pentru rasunatoarele sale scandaluri sexuale, pe care si Hillary le nega: “Soarta mea e in mainile fiecarui american”.  Nu ca as impartasi ceva din acea contrafacere, dar industria evreiasca de vorbe si-a scos mai mereu profitul. Ca acum si ea pierde angro, pe mana lui Trump, e o alta treaba.          

Cum va rămâne prima femeie premier în conştiinţa socială? Spun in constiinta “sociala” si nu “populara”, deoarece aproximativ aceeasi imagine a premierului Viorica Dancila va fi intiparita si elitei. Desi nu va recunoaste nici sa o pici cu ceara. Diferenta va fi ca gulerelor albe aceeasi imagine matriarhala le va ramane in subconstient. Desigur, ea va fi fixata in toate celelalte straturi ale constiintei sociale. Pentru politicile sociale si economice grijulii, etice, echitabile si responsabile ale guvernului sau, ca de mama iubitoare fata de copii si familie, incluzand aici cresteri semnificative ale salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, dar si ale economiei si capitalului autohton, nemaivorbind de fermitatea apararii intereselor nationale, prima femeie premier a Natiunii va ramane in constiinta sociala drept “Mama Dăncilă”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: