Brexit: Educatia europeana ne obliga la un gest prietenesc de despartire: “La revedere, UK! Te asteptam cu drag sa te intorci cu bine!”

In absenta unui nou referendum organizat de Londra pe tema Brexit, singura cale legala si morala de a anula iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, despartirea insularilor britanici de continentalii comunitari a devenit o certitudine.

Potrivit aranjamentelor comune, din marja negocierilor si acordului  incheiate de Guvernul May, scadenta ferma a plecarii din familia europeana este pe 31 octombrie. Apropierea acestei perspective merita o petrecere: “Nu ne spunem adio!, ci la revedere!”.

Este o cutuma educationala europeana ca despartirea de un prieten sa fie precedata de manifestari recreative si de ramas bun. Olandezii deja au inceput. Mii de persoane isi vor lua adio de la britanici pe plaja, întinse pe nisip şi degustând feluri de bucate europene. Evenimentul olandez a fost creat în acest weekend pe Facebook de Ron Toekook.

Autorul ideii, devenita de succes, prin subscrierea ei de catre 7.000 de participanţi şi de alte 52.000 de persoane interesate. invită participanţii să viziteze plaja din localitatea Wijk aan Zee (vestul Olandei) la 31 octombrie, data prevăzută pentru separarea planificată dintre Londra şi Bruxelles. În program, luarea de rămas bun de la Regatul Unit va fi agrementata “cu chipsuri olandeze, vin franţuzesc şi bere germană pe un shezlong”.

“Trebuie să fie un rămas bun frumos pentru un amic bun care se lansează într-o aventură captivantă, dar poate că nu foarte inteligentă”, a explicat initiatorul. Marea Britanie este un important partener economic pentru multe tari europene, iar cultural, pentru toti europenii. Exemplul olandez ar putea fi preluat si de romani, chiar in avans, mai ales ca programul litoralul pentru toti il face foarte accesibil, iar pe 31 octombrie ar putea fi o manifestare in cadrul zilelor recoltei. 

https://www.agerpres.ro/mondorama/2019/08/20/brexit-mii-de-olandezi-doresc-sa-si-ia-adio-de-la-regatul-unit-pe-plaja–358027

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: