Viitorii posibili si alegerile decizionale strategice: Retestarea modernizata a „comunismului national”?

Victor L., relativ la teza comunismului ilegitim si criminal, „de unde stim?” Intrebarea este justificata, iar la ea raspund fara dubii statisticile nationale si internationale. Comunismul alogen sau globalist a fost esentialmente ilegitim si criminal, cand s-au comis cele mai mari si mai multe crime politice, unele in masa, care au avut drept scop si efect distrugerea elitelor culturale si religioase (in principal). La rusi a fost intre 1917-1937/1938, la noi intre 1944-1965, cand si intr-un caz si in celalalt compozitiile guvernelor sau detinerile functiilor represiva si de forta in stat erau prioritar alogeno-globaliste (cat si cele ideologice, culturale, educationale).

A urmat perioada comunismului national,  care a fost esentialmente legitim si necesar, pentru reparatie si demaraj. A fost perioada celor mai mari investitii productive, cand s-a construit o baza tehnico-materiala si stiintifica solida in toate tarile din Est. Comunismul alogeno-globalist nu a fost cunoscut de catre China. Acest fapt ar putea fi si o explicatie la extraordinara dezvoltare economico-stiintifica a Chinei comuniste de azi, care a surclasat deja capitalismul in multe domenii, iar marsul ei este departe de a se fi terminat. Dar este si un argument pentru o posibila retestare modernizata a „comunismului national”, cel putin prin revalorificarea celor mai propulsoare dintre caracteristicile sale, probate istoric.

Asa ca, niciodata sa nu spunem niciodata. Cu atat mai mult cu cat exista o dialectica a continuitatii si discontinuitatii, a faptului ca progresul este in spirala, prin preluarea unor elemente ale vechiului si depunerea peste ele a unor straturi ale noului. Inca o tema de reflectie, care s-ar putea dovedi hotaratoare decizional-strategic pentru noile generatii, se refera sau trebuie sa se refere la contradictia centrala a secolului XXI, dintre globalism si nationalism, care a fost si in secolul XX, sub forma opozitiei antagoniste capitalism-comunism.

http://www.contributors.ro/editorial/paradoxul-progresului-ii-sindromul-punctelor-albastre-și-normalitatea-crimei-sensu-durkheim/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: