Ultima solutie pentru revenirea Romaniei politice la normalitate: Demiterea electorala a presedintelui crizator politic si blocator al statului, Klaus Iohannis

Nu incape nicio indoiala ca este imposibila coabitarea dintre un presedinte auster, de dreapta, si un guvern social, de stanga. Riscurile vor fi si mai grave, cu impact devastator asupra bunastarii romanilor, daca viitorul presedinte si viitorul guvern vor fi de dreapta. Vor primi unda verde statul minimal, doctrina neo/liberala prin care vor fi atacate numarul, structura si veniturile bugetarilor – coloana vertebrala a oricarui stat – si politicile de austeritate sociala, emanate de ideologiile de dreapta, neoliberale, liberale si populare, prin care, cu taieri, inghetari, neindexari etc., vor fi tintite salariile si pensiile majoritatii covarsitoare a populatiei, cat si toate celelalte alocatii sociale (pentru copii, bolnavi, someri, educatie, sanatate etc.).

Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput campania electorala pentru al doilea mandat prin atacuri primitive asupra Guvernului Dancila, pe remaniere, restructurare si cu motiunea de cenzura, initiata de partidul prezidential, PNL, care va fi depusa pe 23 septembrie. Aceste atacuri de campanie ale presedintelui in exercitiu, provocator de crize politice si blocator al statului, sunt atat de scandaloase si de fara precedent incat vor fi “demne” de Guinness World Records. Klaus Iohannis va fi presedinte si in timpul alegerilor prezidentiale din 10 si 24 noiembrie, pana la investirea oficiala a noului presedinte ales, care spera sa fie tot el, prin sabotari si depunctari murdare ale candidatului PSD, Viorica Dancila, reprezentanta a unei mari parti a societatii, cu deosebire a statului social, in sens larg, si a statului institutional, in sens restrans.

Ce-i de facut? Unica sansa de revenire a Romaniei la normalitate va fi demiterea electorala a presedintelui provocator de crize si blocaje. Ce va insemna acest lucru? Campania electorala a PSD in alegerile prezidentiale va trebui sa contina, pe langa campania pozitiva de continuare a programului social si economic traditional, foarte bine aspectat si implementat de Guvernul Dancila, si o campanie negativa, cu care sa fie tintit necrutator presedintele crizator si blocator. Scopul si efectele calculate ale acestei contracampanii vor trebui sa fie nealegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat. Termenul de “demitere” electorala are o forta mai sanctionatorie si reparatorie decat cel de nealegere sau neinnoire a increderii care i-a fost data in 2014, si de care si-a batut joc in cel mai cinic mod posibil, fara ca electoratul sa aiba posibilitatea sa i-o retraga. In acelasi timp, terminologia de contracampanie privind “demiterea electorala” da electoratului un sentiment de incredere in propriile puteri si reabiliteaza ideea de suveranitate a vointei electorale a poporului. In mai putin de doua luni, Klaus Iohannis poate fi demis de la Cotroceni de catre alegatori. Romani, luati-va increderea si puterea inapoi! Votati demiterea lui Klaus Werner Iohannis! 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: