Orice inselaciune, devenita sistematica sau mod de viata, va fi in cele din urma pedepsita: Un razboi prin inselaciune va primi riposta unui razboi total

In secolul trecut, nazismul a pornit un razboi mondial prin inselaciune (v. incidentul Gleiwitz, 31 august 1939, cu soldati nemti in uniforme poloneze). In secolul nostru, globalismul, un nou nazism, care si-a gasit justificarile ideologice in “normalitatea crimei” (teoretizata de sociologul evreu Emile Durkheim, 1895) si in “conflictul civilizatiilor” (teoretizat de politologul evreu Samuel Huntington, 1996), este pe punctul de a porni un razboi prin inselaciune, in Golful Persic.

Desi in relatiile internationale totul este pana la pamant, pana la teritoriul care este suportul material al vietii unui popor sau al unei natiuni, in cadrele denumite tara sau stat, a carui incalcare sau rupere armata este caz de razboi, in mod paradoxal tocmai raptul teritorial printr-o sumedenie de razboaie prin inselaciune a fost regula si nu exceptia in Orientul Mijlociu, prin care arabii au fost deposedati de pamanturi. Desi cutuma spune ca orice inselaciune, devenita sistematica sau mod de viata, isi primeste in cele din urma pedeapsa binemeritata, acest lucru inca nu s-a intamplat in urma razboaielor prin inselaciune prin care arabilor li s-au furat pamanturile.

Doar cu persanii, numele antic al iranienilor de azi (incepand din 1936), lucrurile par ca vor sta altfel, daca impotriva lor va fi declansat un razboi prin inselaciune. Pentru declansarea unui razboi prin inselaciune impotriva Iranului, a fost pus in scena un atac cu 18 drone si 7 rachete de croaziera asupra a doua rafinarii din Arabia Saudita, principala sursa de petrol mondial, a carui productie a scazut aproape la jumatate in urma atacurilor.

Globalistii americani pun acest atac in seama iranienilor, pe care ii ameninta cu razboi. Iranul neaga cu fermitate, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif declarand, joi, la CNN ca daca tara sa va fi atacata nu vor “clipi” sa-si apere teritoriul. Riposta Iranului impotriva unui razboi prin “inselaciune”, care este “ingrozitoare”, va fi un “razboi total”, a avertizat ministrul iranian de externe. Americanii si sauditii sustin ca loviturile au venit din “nord”, o directie care duce spre Iran, pe care nefondat incearca sa-l implice.

Exista insa o ciudatenie denuntatoare. La cate lovituri au fost, circa 25 la numar, se poate vorbi de adevarate tiruri. Ar fi fost imposibil sa nu fi impresionat orice aparatura de inregistrare. Dar, prin parcurgerea unei traiectorii atat de lungi, din Iran in Arabia Saudita, comparativ cu directia est unde se afla forte americane si directia sud dinspre rebelii yemeniti houthi, amble mult mai scurte, dar nici locatii de pe teritoriul saudit nu sunt excluse, nu s-au identificat cu certitudine, la pretentiile tehnologice ale SUA, care au fost sursele de lansare si traiectele de zbor, pentru care nu exista niciun film, nicio inregistrare americana. Unica explicatie rezonabila e ca Iranul nu are niciun amestec in atacurile respective, care au profilul unor inscenari.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/09/19/un-atac-impotriva-iranului-va-insemna-un-razboi-total-ministrul-iranian-de-externe–372313

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: