Istorii anatgoniste: Comunismul globalist si comunismul national

Orice stat are o functie represiva, indiferent de regimul politic. Marii tortionari si cea mai neagra perioada de la noi a fost cea a comunismului globalist. Unii ii mai spun si comunism alogen, dar si indigeni au fost recrutati de globalisti (v. cazul celebru al filosofului Mihai Sora).

Cum a descris-o Principesa Ileana pe infama Ana Pauker: „Era ca un boa constrictor care abia fusese hrănit, aşa că nu te mănâncă pe loc“/ https://adevarul.ro/locale/constanta/cum-descris-o-principesa-ileana-infama-ana-pauker-era-boa-constrictor-abia-fusese-hranit-asa-nu-mananca-loc-1_5c824020445219c57e036cab/index.html

Comunismul national a avut cele mai putine si de mica amploare represiuni politice. El a desfiintat inchisorile politice si categoria de detinuti politici. La Revolutie a fost altceva, evenimentul a avut si multe ramificatii externe.

Ca unii mediocri cu pretentii „meritocratice” neintemeiate sau delincventi de drept comun au ales ulterior sa se dea loviti ca dizidenti anticomunisti, este o alta problema. Si o alta discutie. Dar probabil ca va mai trebui sa treaca inca alte cateva generatii pentru a nu se mai fura la cantarul istoriei, in evaluarea impartiala a comunismului national.

Executie de Craciun: Eroii neamului romanesc nu mor niciodata

http://www.contributors.ro/editorial/din-nou-despre-%e2%80%9econtroversa-%c8%99ora%e2%80%9d/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: