Orientul Mijlociu: Excluziunea economica a Globalismului (implicit a Terorismului), care se hraneste din resursele Multilateralismului

Cosmarul din Siria, care este si al Lumii, se va incheia. Refacerea Statului Islamic in acest spatiu va fi imposibila. Clestele geopolitic Rusia-Turcia-Iran, avand in spate suportul global, va forfeca orice miscare terorista semnificativa care va incerca sa se reinfiripe in Siria.

Sa nu uitam contextul cauzal, favorizant si, de ce sa nu o spunem, potentator al aparitiei si respectiv ascensiunii Statului Islamic: razboaiele americane din Irak si Afganistan, prezenta militara americana in Siria si incursiunile israeliene in spatiul aerian sirian. Insa pericolul pentru Orientul Mijlociu nu este trecut. Daca terorismul a fost un efect si un insotitor al amintitei geopolitici cauzale globaliste, mutarea unor jucatori militari si jucarii militare din nisipul sirian in nisipurile irakian si saudit poate insemna si aliniamente retrase in Irak si Arabia Saudita ale terorismului, sub steag fals islamic.

Probabil, in Orientul Mijlociu va fi nevoie de un fel de “lege martiala economica” islamica. Nu neaparat in forma juridica, ci la nivel spiritual, educational, cultural, de atitudine si comportament, privind excluziunea economica a globalistilor. Economicul este tinta si hrana pentru terorism si globalism. Politicile islamice si sharia vor trebui sa se recalibreze in privinta tintei, devenind instransigent antiglobaliste. Nu vor insemna economii islamice inchise, ele vor continua sa fie larg deschise catre multilateralism, care cuprinde cvasiglobalitatea Lumii.

http://www.contributors.ro/global-europa/dosar-co%c8%99marul-din-siria-se-poate-reface-statul-islamic/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: