Viorica Dancila Presedinte! Campanie muzicala: BZN ♥ Dance, Dance, Dance ♥

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale mai trebuie si decrispata. Muzica poate fi cel mai agreabil compagnon al campaniei electorale. De aceea dedic aceasta melodie dansanta premierului Viorica Dancila, care ar putea deveni prima femeie presedinte al Romaniei. Pentru a castiga postul de la Cotroceni, cea mai inalta magistratura, va fi suficient votul de gen, femeile fiind majoritare (in toate societatile, o curiozitate a biologiei!). Dar, cu certitudine, Dancila va fi votata si de majoritatea barbatilor.

Ca acum e interimara la Victoria, dupa motiune, e doar un detaliu, al intrigilor unor adversari politici, pe cale de expirare. Ea este tot sefa Guvernului Romaniei, pana la un nou guvern, prin regruparea parlamentarilor intr-o noua majoritate sau prin alegeri parlamentare, la termen sau anticipate. Admirand frumusetea dansului si muzicii interpretate de BZN, o trupă de pop și rock din Volendam, Olanda, sa ne imaginam ca una din dansatoare ar fi Viorica Dancila (cu una din ele chiar isi aduce putin; identificati-o!).

Pot fi multe definitii ale dansului, incepand cu cele de miscare ritmica si/sau gratioasa, ori de limbaj melodic al corpului, dar cred ca cea mai expresiva definitie e ca dansul este un ritual universal. In special, cel erotic. Ritualul permite o incarcare cu energii polare, de credinta si iubire sau cu ura si furie de razboi, dar si o descarcare de tensiuni sau frustrari, cum ar fi prin meditatie, ori o fuziune de energii contrare, yin si yang, de pilda.

Exista o literatura analitica si istorica despre ritualuri, care sunt prezente in toate domeniile, mai cu seama in cele religios si militar. Inclusiv, in politica, ritualurile puterii. Am urmarit si analizat cu atentie ritualul de la intronarea Imparatului Japoniei Naruhito. Aflasem, cu multi ani in urma, ca fostul presedinte american George W. Bush introdusese la Casa Alba doua ore pe saptamana de studiu al “Bibliei” (nu stiu care din ele).

Am constatat, de asemenea, ca Israelul continua sa fie si in zilele noastre o teocratie si o tara de preoti, unde rabinii au un rol educational primordial si absolut. I-am vazut, apoi, pe presedintele american Donald Trump si pe secretarul sau de stat Mike Pompeo, cu khippa, reculegandu-se la “Zidul Plangerii”. Nu ma intrebati ce au facut cu laicitatea in acel rastimp, probabil o pusesera sub cheie, in vreun fiset metalic. Nu sunt critici, ci constatari si nedumeriri generale.

Ritualul, dupa parerea mea, are un exceptional rol existential, ordonator si protector al societatii. Sunt surprins ca viata noastra politica este atat de saraca in ritualuri. Desi, am avut unii dintre cei mai mari cercetatori si descriptori mondiali ai ritualurilor, cum au fost Mircea Eliade si discipolul sau, Ioan Petru Culianu. Ultimul a fost victima unui asasinat misterios, in SUA, savarsit cel mai probabil de globalisti. Studiile lui Culianu relevau o chestiune iritanta pentru globalisti, care le spargea un monopol ideologic. Culianu demonstra ca nu exista doar o rasa “aleasa” capabila de ritualuri. Toate neamurile au aceasta capacitate.

Mi-as dori sa vad mai mult ritual, la Parlament, Presedintie, Guvern, cum ar fi la investirile acestor institutii ale puterii de stat la inceperea fiecarui nou ciclu electoral, cuprinzand, desigur, o parte laica de protocol, dar si una religioasa si militara, cu solemnitatile lor specifice, incarcate de respect institutional, care este un modelator al respectului social. 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: