Şefa CIA, Gina Haspel, vizită de şantaj informaţional la Riad: SUA riscă închiderea “cleştelui” Golfului

Şefa CIA, Gina Haspel, s-a aflat, joi, intr-o vizita la Riad. Ea a fost primita, la cerere, de regele Salman al Arabiei Saudite. La intrevedere, ale carei subiecte nu au fost facute publice, au participat ministrii sauditi de externe si de interne si ambasadorul american in regat. Vizita lui Haspel a survenit dupa ce Departamentul american de Justitie a anuntat ca a pus sub acuzare trei sauditi, aflati in SUA, pentru spionaj in favoarea Arabiei Saudite. Motivul este rizibil, ca grupul celor trei sauditi ar fi “spionat” Twitter-ul, de pe care ar fi colectionat informatii privind opozantii Riadului, pe care le-ar fi predat oficialilor sauditi.

In treacat spus, acest motiv pentru consumul sauditilor este la fel de suspicionat de fabricare si justitie politica precum cel care a fost utilizat pentru acuzarea rusoaicei Maria Butina de“spionaj” in SUA, pentru hilarul si imposibilul motiv juridic ca aceasta ar fi incercat “infiltrarea in mediul politic” american. Avand in vedere succesiunea acuzatiilor privind “spionajul” saudit si vizitei Ginei Haspel in Arabia Saudita, se poate presupune, intr-o marja destul de rezonabila, nimeni neputand garanta contrariul, ca sefa CIA a fost mesagera unui santaj informational la adresa autoritatilor de la Riad. Dupa expresia pe care umorile i-au desenat-o facial, un design de “acreala aroganta”, nu s-ar spune ca Haspel este tocmai binevoitoare. Este in “cutuma” politica a globalistilor de la Casa Alba de a scenariza santaje cu rol de culpabilizare, cat si de moneda de schimb (o deformatie negustoreasca evreiasca) pentru avantaje unilaterale. De altfel, un alt tupeu globalist la fel de mare a fost inregistrat cand SUA au decis trimiterea de noi trupe americane in Arabia Saudita, cu pretextul de a apara rafinariilor Aramco, dupa atacurile sub steag fals asupra acestora, atribuite tendentios, fara dovezi, iranienilor. In cadrul unui turneu in Orientul Mijlociu si Europa, in ultima decada a lunii octombrie, secretarul american al Apararii, Mark Esper, a facut o vizita surpriza la Riad, pentru a “informa” despre decizia Casei Albe, nu pentru a cere aprobarea Arabiei Saudite, ca si cum teritoriul saudit ar fi o prelungire a celui american!

Probabil ca aceste facaturi americane, care calca pe suveranitatea arabilor sauditi, le-au cam umplut acestora din urma paharul. Ce risca SUA prin cinismul de a le cere sauditilor sa le accepte o coloana a cincea pe teritoriul Arabiei Saudite, finantate si coordonate de Washington, in scopuri geopolitice net antisaudite? Sa privim harta geopolitica a Golfului Persic! Strajuitorii islamici semnificativi ai Golfului Persic, pe cele mai mari lungimi ale acestuia, sunt Iranul si Arabia Saudita, unul pe un mal, altul pe celalalt mal. Pozitionarea strategica a celor doua cele mai importante state din punct de vedere militar este asemenea falcilor unui cleste, in care pot fi prinse orice nave “non grata” care intra sau ies din Golf. Navigatia in scopuri de piraterie si contrabanda cu petrol iese de sub protectia dreptului international, oricine si oricand putand sa-i prinda, vii sau morti, pe pirati sau contrabandisti. Deocamdata, doar Iranul apara regiunea si dreptul international. Daca i se va alatura si Arabia Saudita, “clestele” Golfului se va inchide.  

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/11/07/arabia-saudita-regele-salman-a-primit-o-pe-directoarea-cia-gina-haspel–398747   

  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: