“Dezbaterea” electorala fara contracandidat si austeritatea Guvernului PNL Orban il trag in jos in cursa prezidentiala: Klaus Iohannis pierde grosul voturilor bugetarilor, pensionarilor si intelectualilor

Klaus Iohannis/ Foto: Facebook

Avantajul electoral dobandit de Klaus Iohannis in turul intai a inceput sa se risipeasca simtitor in perioada intertururi, amenintand ca pentru turul doi candidatul liberal sa piarda majoritatea voturilor alegatorilor. Doi factori sunt in curs sa incline balanta catre acest posibil deznodamant, neluat in calcul de PNL.

In primul rand, candidatul Klaus Iohannis s-ar putea sa piarda alegerile pe mana lui, dupa scandalosul refuz de a participa la o dezbatere televizata cu contracandidatul PSD, Viorica Dancila. Asa-zisa “dezbatere” cu politologi si jurnalisti a fost o mascarada, inacceptabila chiar pentru multi intelectuali de dreapta, pentru ca a aratat frica si lipsa de argumente ale lui Iohannis in fata unei confruntari “unu la unu” cu Viorica Dancila.

Intelectualii lui Iohannis au avut revelatia unui candidat mediocru, necompetitiv. A concura de unul singur cu pretentia de a castiga s-ar putea transforma intr-o culme a paradoxului si ironiei, de a concura de unul singur si sa iesi pe locul doi. Pe de alta parte, un proiect de dezbatere televizata intre candidatii la presedintie nu poate fi comparabil cu cele americane, cum a pretins si s-a laudat premierul liberal Orban.

In SUA, presedintele este si seful guvenului, deci ceea ce sustine in campanie si dezbateri este proiectul propriului guvern. In sistemul nostru biexecutiv, in care presedintele nu e si seful guvernului, un prezidentiabil nu poate prezenta in campanie si dezbateri decat un proiect al partidului si/sau guvernului care il sustine. Coabitarea este insa o situatie de exceptie care strica teoria “guvernului meu”, ideologic vorbind. Tot “guvernul meu” este si un guvern de alta culoare politica, pe care tot presedintele si-l asuma. A reiesit astfel si cauza pentru care Iohannis a fugit de dezbateri cu Dancila, nu se putea lauda cu realizarile Guvenului PSD sau, cu atat mai putin, cu programul contradictoriu al noului Guvern PNL. Probabil ca viitorul va exclude ideile de „Guvernul meu” sau „Presedintele meu”. Am in vedere segmentarile de pe ambele laturi ale esichierului si posibilitatea de a avea coalitii de guvernare mai compozite, care sa faca imposibil un guvern cu un premier sau partid dominant, cu majoritate absoluta in parlament. In aceasta situatie, premierul, dat de un partid, ar fi la randul lui „controlat” de celelalte partide din coalitia de guvernare.

Ludovic Orban/ Foto: Agerpres

In al doilea rand, Klaus Iohannis este pe punctul de a pierde partida prezidentiala si pe mana premierului Ludovic Orban. “A doua austeritate”, dupa cea a tandemului Basescu-Boc, pe care Guvernul Orban isi propune, in tandem cu Iohannis, sa o reinstaureze a starnit deja valuri de nemultumiri sociale. Prin proiectul Guvernului Orban de austeritate si debilitare a statului, Iohannis i-a pierdut de musterii pe alegatorii din trei mari segmente sociale: (1) pe bugetari, care vor fi dati afara pe capete, iar celor ramasi li se vor ingheta salariile, in cel mai “fericit” caz, (2) pe pensionari, care nu-si vor mai vedea pensiile marite sau indexate si, fapt neprevazut de liberali, (3) pe intelectuali, vorbesc de grosul celor din Educatie, Sanatate si Cultura, din sistemul Public, care tot de bugetul Statului sunt legati.

Marota globalista cu “depasirea deficitului”, emanata de un machiavelism de duzina – ramas surprinzator inca neidentificat de cei mai multi, desi este atentatorul politicilor investitionale si sociale nationale, pentru ca Globalismul sa prevaleze inselator in fata Natiunilor – a fost desfiintata recent de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. ”Cred că această dezbatere privind (deficitul public de) 3% în bugetele naţionale şi 1% din bugetul european este o dezbatere dintr-un alt secol”, a evidentiat omul politic si de stat francez.

In sfarsit, dar nu in ultimul rand sau de ignorat, este faptul ca gandirea, exprimarea si comportamentul, ca de sorginte totalitara, ale lui Klaus Iohannis il fac pe acesta susceptibil de apartenenta la secta politica a Globalismului, avida dupa puterea totala.

O anumita sincronicitate cu Adolf Hitler a fost evidentiata, intr-un excelent articol, de proeminentului filosof si om de cultura Andrei Marga, care a avertizat ca demonizarea si excluziunea competitorilor politici si aberantul razboi total impotriva PSD isi au radacini ideologice in perioada interbelica, de ascensiune a hitlerismului. Razboiul politic total nu vizeaza un om sau un partid, ci un popor, ori popoare, in cazul lui Hitler. De fapt, competitorii politici, pluralismul si multipartidismul sunt cei care legitimeaza democratia. Respingand dialogul cu PSD si dezbaterea comuna cu Dancila, ori numirea de premieri social-democrati, Iohannis a delegitimat… democratia! Exista multe texte de satanism politic, care impreuna alcatuiesc un fel de “Biblie”, care inspira Globalismul, asa cum, de pilda Cartea Legii, scrisa de magicianul negru Aleister Crowley, ezoteric subversiv de gradul 33 si agent secret, care l-a influentat puternic pe Hitler si a fost consultant al colegului sau de loja, Winston Churchill. Redau un fragment din aceasta, care i-ar fi fost “dictata” din astral. In realitate, era un tertip cu dubla functionalitate, de a-i da autoritate manipulatoare si de a se deculpabiliza preventiv pe sine (omu’ doar era agent secret, lucra pentru Imperiu):

“Noi nu avem nimic cu cei neadaptati si nepotriviti; acestia trebuie lasati sa moara in propria lor mizerie, caci sunt incapabili sa simta (rasism politic globalist, care se adreseaza unui asa-zis punct “G” din creier, al insensibilitatii si necompasiunii Globalistilor, n.m.). Calcati-i in picioare pe cei slabi si pe cei rai (“rai” sunt cei care se opun Globalistilor, n.m.); aceasta este legea celui puternic. Aceasta este legea noastra si bucuria lumii… Iubiti-va unii pe ceilalti cu inimi arzatoare (indoctrinare de secta, tagma sau gasca, n.m.), dar pe cei inferiori calcati-i in picioare, in ziua maniei (idee pregatitoare si motivatoare de masacru, vehiculata intr-o anumita secta/religie, n.m.). Nu va fie mila de cei cazuti! (…) Atacati! Retrageti-va! Pe ei! (v. “democratia liberala” a lui Ludovic Orban: “Puneti-va cu parul pe ei!”). Aceasta este legea luptei pentru cucerire. (…) Nu crutati pe nimeni. Controlati-i pe toti!”. Subjugarea si intoleranta totale inseamna abolirea alternantei la putere, ignorarea voturilor alegatorilor, v. pe cele din 2016, fara PSD la Guvernare sau Presedintie, v. 2019. Etc., etc., etc. Cele mai oripilante norme privind puterea totala si controlul global le-am exclus din text. Nu ne trebuie asa ceva, dar vom avea daca vom alege gresit. PS/NB: Avand in vedere argumentele pe care le-am evidentiat, cred ca votul nu va fi ideologic. Nici macar cultural, in care criteriul de alegere sa fie personalitatea candidatului. Spre parerea de rau a unora, nu va fi nici un concurs de gramatica. Oricat de discutabil, cred ca va fi un vot negativ. Un vot nu pentru un candidat, ci mai degraba impotriva unui candidat, care, ca presedinte-premier, ne-ar putea duce din imperiul libertatii si democratiei in imperiul coloniei si austeritatii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: