After Day: Unitate, nu Dezbinare

Frustrarile si criticile din PSD privind pierderea alegerilor prezidentiale sunt doar pana la un punct normale. Sa nu transformam o dezamagire conjuncturala intr-o furie interna, autodestructiva, care poate devasta PSD, prin conjugarea cu fortele ostile din afara partidului. Sa facem loc intelepciunii si consolidarii. Sa baram veleitarismul, care pare sa iasa din unghere ale oportunismului si lichelismului, care exista in orice partid, deci si in PSD.

Ce sa se analizeze in CEX-ul de azi? Este “momentul” sa se consume timp cu chestiuni care paraziteaza energiile politice, cand cerinta politica primordiala este organizarea opozitiei? Si de ce Viorica Dancila sa-si dea demisia? Pentru ca aceasta femeie patrioata a acceptat sa joace un rol sacrificial prin care ne-a scos din zona unor temporare constrangeri geopolitice? Unde au fost acesti lideri “curajosi” cu o femeie? Pentru asta ar trebui felicitata, sa i se multumeasca pentru ca a pus destinul national mai presus decat cel personal. Cum a facut si Liviu Dragnea, un alt patriot desavarsit. Trebuie sa ne intre bine in cap ca demonizarile la adresa lui Dragnea si Dancila, ca si cele privindu-i pe alti lideri importanti de Stanga, sunt rodul “Problemei”, false fara indoiala, pe care a creat-o Globalismul, cu acele dosare penale si sentinte politice. Globalismul este cel care a manipulat si amplificat paroxistic “Reactia” publica, pe care a obtinut-o prin controlul mintilor si emotiilor. Tot Globalismul a oferit “Solutia” fara “penali”, de excludere din politica a liderilor social-democrati. Unde a fost aparatul central si local de sustinere a candidatei Dancila? In vacanta? Unde au fost psihologii si sociologii care sa devoaleze si contracareze manipularile liberale si globaliste, care au jucat liber, si inca cu inflorituri, tontoroiul pe scena, prostind publicul?

Poate cineva sa explice, rational si credibil, cum de candidatul PSD a fost pe valul turului intai, nu si candidatii USR si Pro Romania, pentru ca apoi Viorica Dancila sa fie incredibil “prabusita” intr-o groapa de potential, in turul doi? Nu m-ar mira ca, dupa ani, istoria sa arate ca liberalii au facut exact ce au facut comunistii cu alegerile dupa 1945! In fine, daca Dancila isi va da demisia, ea va trebui acceptata sau respinsa de Congresul din februarie, dar, pana atunci, interimatul sa fie asigurat tot de aceasta prima doamna a politicii PSD. Pentru un alt lider PSD nu este timp sa fie cunoscut de oameni, sa se stabileasca si rodeze relatiile dintre noul lider si structurile teritoriale. Oricum, pana la congresul din februarie nu e decat o azvarlitura de bat. PSD nu ar castiga, ar pierde. Ar castiga doar cateva persoane. Peste o luna intram intr-un nou an electoral, cand ne vom lupta din nou unii cu altii (decalarea alegerilor este o adevarata pacoste electoralista!). Iar de alegerile locale nu ne desparte decat aceasta iarna. Urgentele ar fi, in ordine, organizarea opozitiei, in fata asaltului puterii “galbene” totale, a PNL, si pregatirea viitoarelor campanii, locale si parlamentare, in paralel cu strangerea randurilor si consolidarea leadershipului, care sa fie dezbatute si validate de Congres. PS/NB: Victor Ponta sa nu mai cucurigeasca pe gardul PSD. Si el a pierdut alegerile in fata aceluiasi Klaus Iohannis. In plus, si el si-a adus “contributia” la “dezastrul de azi”, pe care, politicianist, il condamna si de care se desolidarizeaza. Pai ce e asta, Victore?! Dar, ma rog, nu asta e raul cel mai mare, ci faptul ca o data cu o anumita predare de stafeta va fi predata si cheia palatului unde se afla „presedintele meu” (adica al lor).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: