Ce “armata europeana”? Ar fi instrumentul SUE!

La intrebarea mea indoielnica “Ce armata europeana?”, din discursul precedent, despre summitul NATO de la Londra, simt nevoia unor explicatii suplimentare.

(1) Interogatia in cauza vrea sa sugereze o reflectie pe tema existentei sau non-existentei NATO. Cred ca pe acest subiect este nevoie sa schimbam registrul. Sa iesim din cel al perceptiilor si sa intram in cel al intereselor. Despre NATO s-ar putea discuta in alti termeni decat cei concurentiali. Abordarea perceptiva implica afecte, simpatie sau antipatie. Din punct de vedere al intereselor nationale si europene, NATO este o necesitate evolutiva, nu involutiva, care poate merge pana la integralitate.

(2) Nu este nevoie de o “armata europeana”. Ea ar fi instrumentul tentatiei federalizarii, al Statelor Unite ale Europei (SUE). Ideea de “armata europeana” trebuie respinsa si inchisa pentru totdeauna. Este o idee toxica. Originea ei este globalista, de centralizare care poate fi luata in posesie. Intr-un fel sau altul. Mai devreme sau mai tarziu. O “armata europeana” intra in contradictie antagonista, momentan mai putin vizibila sau deliberat estompata, cu natiunile europene si statele nationale de pe continentul Europa.

Nimeni nu va apara mai bine un pamant national decat o armata nationala. Acest fapt nu exclude apararea multilaterala, ci il presupune, avand, totusi, ca nucleu armata nationala. Formula ideala si de neinlocuit pentru securitatea natiunilor si statelor nationale europene este apararea colectiva, de coalitie, alianta de tip NATO. Ea prezerveaza libertatea si democratia europene, care pot deveni tinte ale centralizarii, ale federalizarii globaliste de tip SUE.

Esecul impunerii unei Constitutii a Europei s-a datorat inteligentei si luciditatii Patriotilor Nationali Europeni care au “citit” corect in agitarea agresiva a acestei propuneri o reactualizare a unor vechi intentii ale Globalismului de a crea SUE. Nu exista Europenism fara Nationalism si invers. Inainte de a fi din Europa esti dintr-un loc anume, dintr-o Natiune, Romana, Germana, Franceza etc. Dar acel loc numit Natiune nu este in aer, face parte din Europa, iar ambele depind una de alta. Hitler nu a fost nici German, nici European. Daca ar fi castigat razboiul, Globalistul Hitler ar fi creat o Europa “unita” economic, numita Europaische Wirtscraft, care in faza finala a Revolutiei Globaliste ar fi fost incorporata la Imperiul Unic Global, condus de un Guvern Mondial.

Dar mai inainte alti Globalisti au clocit ideea SUE. Incepand inca din secolele XII-XIII, cand ideea a fost un obiectiv al templierilor. Principalii agenti care au contribuit la crearea CCE, devenita ulterior UE, au fost Jean Monnet, artificial “sfintit” ca european de bine, si contele Kalergi, cel cu planul care ii poarta numele, de masacrare a identitatii rasei albe prin metisare cu migranti negroizi a Europei. Un apropiat ideologic, rasist si influencer al familiei Kalergi a fost Theodore Herzl, fondatorul miscarii globaliste sioniste.     

(3) Un alt argument impotriva unei integrari politico-militare sub forma “armatei europene”, care in timp ar desfiinta armatele nationale, in virtutea logicii federaliste a SUE, este ca aceasta deja “exista”. Desigur, ironizand putin ideea, se poate spune ca ea “este”, dar „nu se vede”, ca o licenta filosofica sau politica. Devenind seriosi si privind mai bine la NATO, putem afirma cu temei ca aceasta este samburele, de mult incoltit, al unei “armate europene”. Stejarul numit “armata europeana” are radacini puternice in NATO si el este in crestere, aproape de faza adulta. Din cele 29 de tari ale NATO, majoritatea covarsitoare este europeana, iar infrastructura si teritoriul sunt integral din Europa.    

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: