Declaratia Zilei: Premierul britanic Boris Johnson incearca sa placheze avantul tehnologic al Chinei

Declaratia Zilei, o tentativa, fara sperante, de placare a avantului tehnologic chinez.

„Istoria arată că pacea nu trebuie considerată ca fiind de la sine înţeleasă. Şi chiar dacă suntem într-un moment aniversar, trebuie să ne asigurăm că facem ce spunem”, a declarat, miercuri, premierul britanic, Boris Johnson, in sesiunea de inchidere a summitului NATO de la Londra.

„Nu trebuie să ne ferim niciodată să discutăm noile realităţi, în special răspunsul NATO la ameninţările emergente precum războiul hibrid şi tehnologiile disruptive din domeniile spaţial şi cibernetic”, a incercat sa puncteze premierul britanic, cu intentia de a pune Alianta in servicul UK, precum o „manusa de box” britanica.

Declaratia premierului regatului insular britanic este decriptata ca un complex in fata colosului continental rus si o tentativa de placare a avantului tehnologic chinez. Limbajul corpului lui Johnson, surprins de aparatul de filmat in timp ce isi sustinea peroratia antirusa si antichineza, e specific contorsionarii din actiunile de placare a adversarului in jocul de rugby. Gesturile cu care premierul britanic isi insotea cuvintele au starnit caricaturizari spumoase pe retelele de socializare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: