Fanfaronul Boris Johnson: Marea Britanie nu va iesi din Uniunea Europeana in marja lunii ianuarie!

Premierul britanic Boris Johnson: Declaratia Zilei, 13.12.2019, dupa alegerile anticipate si reinvestire

O declaratie a premierului britanic Boris Johnson, dupa repozitionarea electorala castigatoare a conservatorilor in alegerile parlamentare anticipate si reinvestirea sa ca sef al Guvernului, a fost onorata ca “Declaratia Zilei”. Ea trebuie insa tratata cu maxima circumspectie, avand in vedere fanfaronada in stil trumpist a lui Boris Johnson, dar si tergiversarea calculata post-referendum a iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Iata Declaratia Zilei de ieri, a premierului britanic reconfirmat Boris Johnson: „Voi pune capăt acestor absurdităţi şi vom face Brexitul la timp până la 31 ianuarie, fără dacă, fără dar, fără poate”. Asa cum remarca multi observatori, marja “până la 31 ianuarie” poate insemna si 1 ianuarie, ca un “Cadou de Anul Nou”, facut brexiterilor britanici, americani si, nu in ultimul rand, israelieni, asa cum premierul american Trump si premierul israelian Netanyahu au clamat euforic scorul electoral conservator si intentia Brexit a lui Johnson.

Buna credinta britanica, subliniata in reactiile europene, va fi pusa la incercare. Nu exista practic niciun pretext de amanare a plecarii insularilor din comunitatea continentala. Singura piatra de poticnire, pusa din culisele City of London in calea avantului Brexit al premierului Boris Johnson ar fi consumarea si a ultimei solutii de amanare sau anulare, care este un al doilea referendum. Deja demonstratiile din Londra dupa anuntul rezultatelor scrutinului, cu ideea-fanion “Boris Johnson nu este premierul meu!”, ar putea sa fie un initializator politic al unui nou referendum privind Brexitul. Pana atunci, mergand pe evenimentele si tendintele prezentului, sa uram navei “Brexit” vant bun la pupa, cu asigurari pentru echipajul conservator ca UE va fi oricand un port de salvare. Ingrijorarile privind voiajul „Brexit” sunt legate de riscurile intalnirii de pirati sau de revolta tip „Bounty”.

https://www.agerpres.ro/declaratia-zilei/518

https://ro.wikipedia.org/wiki/Revolta_de_pe_Bounty

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: