
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis/ Foto: presidency.ro
Fundatia Europeana Titulescu (FET), care prin denumire celebreaza personalitatea de talie globala a diplomatului roman Nicolae Titulescu (1882-1941), ales de doua ori Presedinte al Ligii Natiunilor (1930 si 1931), este unul dintre cele mai laborioase ONG-uri si think tank-uri (bazin de gandire, de spiritualitate) ale Estului.
Acest mirabil fapt se datoreaza omului politic si de stat Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, fost ministru de externe si fost lider social-democrat , care a dat viata proiectului “Fundatia Europeana Titulescu” si careia ii anima activitatea de excelenta in calitate de presedinte al acestei Fundatii.

Adrian Nastase, invitat la Cotroceni, la Receptia de Ziua Nationala a Romaniei/ Foto: libertatea.ro
In opinia mea, dar nu numai, Adrian Nastase face deja parte din panteonul marilor ganditori politici si personalitati culturale care au luptat pentru libertatea si demnitatea Estului, pentru ridicarea intregului Orient, din care Romania face parte, la nivelul pe care Orientul il merita, prin superioritatea demografica, cultura civilizatoare si istoria multi-milenara. Invitarea lui Adrian Nastase la conferinte si reuniuni ale unor proeminente institutii de cercetare stiintifica si relatii internationale, cum sunt cele de la Moscova si Shanghai, cu mare influenta si prestigiu in Est, confera Romaniei o vizibilitate pe masura.
Tocmai aceasta luminoasa statura politica si culturala a lui Adrian Nastase este cea care literalmente a umplut Palatul Cotroceni, la Receptia de Ziua Nationala a Romaniei. Ea i-a alertat pe pigmeii politicii, in frunte cu Klaus Iohannis, care intr-o zi de noapte a mintii iohanniste a decis sa-i retraga lui Adrian Nastase decoratia “Steaua Romaniei”.

Casa Nicolae Titulescu, sediul Fundatiei Europene Titulescu/ Foto: wikipedia.ro
Klaus Iohannis, contradictoriu ca un bipolar, care l-a invitat la Receptie pe Adrian Nastase, ca apoi sa-i retraga Decoratia, aminteste de inmormantarea simulata a lui Carol Quintul si de panzele nebuniei lui Goya. De absurditatea machiavellismului prezidential impotriva angellismului politic, ca intr-o scena din Bunuel intr-un décor de Tinguely. In sertarul de nepublicate, aceasta poveste am intitulat-o “Decoratia luata si altuia data”. “Altuia” e o de curand demandatata eminenta cenusie globalista a statului de nedrept si justitiei politice.
Gestul politic suprarealist si scandalos al presedintelui Klaus Iohannis, a scandaliza este scopul suprarealistilor de altfel, fata de un om de calitate umana deosebita ca Adrian Nastase, care de 15 ani nu mai este in politica, e ca un tablou despre instabilitatea psihopolitica, in care se trece de la admiratie la macabru. Daca si dupa atatia ani Klaus Iohannis vrea sa-l mai execute politic inca o data pe Adrian Nastase, prin retragerea Decoratiei, dupa ce justitia politica a lui Traian Basescu l-a condamnat penal pe nedrept si l-a privat abuziv de drepturi politice si electorale, inseamna ca spaima dreptei neo/liberale este la fel de mare.

Adrian Nastase, presedintele Fundatiei Europene Titulescu, la o actiune a Fundatiei/ Foto: b1.ro