Chengdu/Summit est-asiatic: Solidaritatea incluziva a regiunii sino-nipono-coreene incepe sa se infiripeze

Asia de Est/ Foto: Wikipedia

Un summit aparent neobisnuit,  care ar fi fost de neimaginat in perioada razboiului rece, a avut loc la Chengdu (Sichuan, sud-vestul Chinei). Participanti au fost premierul chinez Li Keqiang, premierul japonez Shinzo Abe si preşedintele sud-coreean Moon Jae-In. Ei au convenit să coopereze pentru a promova dialogul dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, ale caror relatii sunt extrem de tensionate si in impas din cauza armelor nucleare nord-coreene si sanctiunilor economice americane. Cele trei tari au cazut de acord asupra necesitatii unei comunicari foarte stranse.

Acest summit trilateral are si o alta semnificatie, cu totul speciala, el anuntand un inceput al solidaritatii incluzive sino-nipono-coreene. Solidaritatea incluziva este o solidaritate deschisa, in asteptarea includerii nord-coreenilor, care este stringent necesara. Ea poate fi si o solidaritate extinsa, care sa cuprinda si alte tari asiatice. Cele doua concepte, solidaritatea incluziva si solidaritatea extinsa, intrate in limbajul politic, economic si militar al regiunii, pot juca un rol de stabilitate si securitate hotarator in Pacificul de Vest. Pacificul de Est a fost rebotezat recent (in „epoca” Trump) drept “Indo-Pacific” de catre Globalism. Nu exista niciun fel de indoieli in privinta intentiilor globaliste de a-l transforma in“salas geopolitic al gangsterilor si piratilor”.

Asia de Est are un potential urias, insumand o Suprafata de 11,839,074 km²  si o Populatie de 1,552,942,700 locuitori, apartinand unui numar de sase state. Punctele tari ale acestei regiuni sunt China, Japonia si Coreea (reintregita). Reconcilierea acestor tari este in principal conditionata de inlaturarea sechelelor, indeosebi din mentalul colectiv, de pe urma razboaielor japoneze si intercoreean, din secolul trecut. Asezarea la aceeasi masa a chinezilor, japonezilor si sud-coreenilor este deja un bun inceput. Formatul complet este de patru (in ezoterism, doua patrate suprapuse inseamna „Noi controlam totul”, n.m.). Alaturi de ei trebuie sa fie atrasi si nord-coreenii, o problema care este de cand nu de daca, iar solutia este mai aproape ca niciodata. Casa Comuna Asia de Est va fi un imbold si un fundament pentru Casa Comuna Asia si Asia-Pacific. In condominiul asiatic sa fie stapane tarile multilateraliste, din regiune, nu unilateralismul, de aiurea.  

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/12/24/china-japonia-si-coreea-de-sud-au-convenit-sa-promoveze-dialogul-dintre-coreea-de-nord-si-sua–424835     

   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: